Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΛΗΚΤΟΣ

Λόγω των ακραίων πλημμυρικών φαινομένων που υπήρξαν την παραμονή (31 Δεκεμβρίου 2014) και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς (1 Ιανουαρίου 2015) στο Δήμο Κισάμου, προκλήθηκαν πολύ μεγάλες ζημιές σε δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές, καθώς και σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από τη θεομηνία.

Πιο συγκεκριμένα, σοβαρότατες ζημιές έχουν καταγραφεί σε σημαντικά τμήματα του επαρχιακού, δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου του Δήμου Κισάμου, σε οικίες (καταστροφή οικοσυσκευών) και επιχειρήσεις ενώ πολύ μεγάλες ζημιές έχουν υπάρξει στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, καθότι δεκάδες στρέμματα καλλιεργειών (και οι συναφείς υποδομές) υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή.
Κατόπιν των ανωτέρω, ζητούμε όπως προχωρήσετε άμεσα στις κατάλληλες ενέργειες ώστε ο Δήμος Κισάμου να κηρυχτεί ως «ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΛΗΚΤΟΣ»  προκειμένου στη συνέχεια να υπάρξει η δυνατότητα χορήγησης οικονομικής αρωγής από το Κράτος, για την αποκατάσταση των ζημιών στις δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές, καθώς και στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τη θεομηνία.
Σταθάκης Θεόδωρος
Δήμαρχος Κισάμου

Η επιστολή απευθύνεται στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απ. Βουλγαράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: