Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ 4η ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η παραλία στο Ελαφονήσι είναι εντυπωσιακή: έχει ρηχά, καταγάλανα νερά, και η άμμος είναι λευκή με αποχρώσεις του ροζ. Αυτές οι ροζ αποχρώσεις προέρχονται από τα κοχύλια της περιοχής.
Απέναντι από την παραλία βρίσκεται το μικρό νησάκι Ελαφονήσι. Παρόλο που η απόσταση από την παραλία μέχρι το νησάκι είναι περίπου 100 μέτρα, το να φτάσετε εκεί με τα πόδια είναι απλό, αφού η θάλασσα σχηματίζει μία ρηχή λιμνοθάλασσα – με βάθος μόνο ένα μέτρο – ανάμεσα στην παραλία και τη θάλασσα. Η πανέμορφη αυτή λιμνοθάλασσα, μια μοναδική δημιουργία της φύσης στην Κρήτη, αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά σημεία στο Ελαφονήσι.
Παρόλο που η παραλία στο Ελαφονήσι είναι μεγάλη, γεμίζει με κόσμο τον Αύγουστο, καθώς είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους τουρίστες. Εάν προτιμάτε τα πιο απόμερα μέρη, περπατήστε προς τα νότια, όπου θα βρείτε κρυμμένους μερικούς όμορφους κολπίσκους.
Στο Ελαφονήσι υπάρχουν κάποιες βασικές ανέσεις, όπως ξαπλώστρες και ομπρέλες, και ένα μικρό καφέ δίπλα στην παραλία, όπου θα βρείτε κρύο νερό, αναψυκτικά και ελαφρύ φαγητό.
Κατά σειρά οι καλύτερες παραλίες:
1. Σαρακίνικο, Μήλος
2. Ναυάγιο, Ζάκυνθος

3. Κόκκινη Παραλία, Σαντορίνη
5. Πλατύς Γιαλός, Mύκονος
6. Περίσσα, Σαντορίνη
7. Μάταλα, Κρήτη
8. Μύρτος, Κεφαλονιά
9. Βουτούμι, Αντίπαξοι
10.Πλάκα, Νάξος
Η σελίδα την γράφει η Ελληνοαμερικανίδα αρθρογράφος, Katina Goulakos

Δεν υπάρχουν σχόλια: