Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΟΠΕΔΟ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ ΔΡΑΠΑΝΙΑ

Με αφορμή τα προβλήματα που εντοπίστηκαν κατά τις εργασίες κατασκευής ισόπεδου κόμβου στο Δραπανιά, ο δήμαρχος Κισάμου κ. Θ. Σταθάκης απέστειλε τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου, επιστολή προς τον κ. Λευτέρη Κοπάση, Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΑΚ και τον κ. Γιώργο Αγαπάκη, Δ/ντή Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ, με την οποία ζητά από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) να προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες - ως φορέας επίβλεψης του έργου - για να διασφαλίσει την τεχνική αρτιότητα και την ποιοτική κατασκευή του έργου.
 Αναλυτικά η επιστολή:

"Αξιότιμοι κύριοι,
Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας και της ενημέρωσης που σας έκανα σχετικά με τα προβλήματα που εντοπίζονται στον υπό κατασκευή ισόπεδο κόμβο του Δραπανιά στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) - έργο για το οποίο έχετε την ευθύνη επίβλεψης – σας μεταφέρω και εγγράφως την ανησυχία και τις διαμαρτυρίες οδηγών και κατοίκων της περιοχής για τα βυθίσματα και κυματώσεις, που παραμένουν στο οδόστρωμα παρά τις εκτελούμενες εργασίες ασφαλτόστρωσης και διαμόρφωσης.
Επιπλέον ζητούμε ως Δήμος να εξεταστεί η δυνατότητα επιδιόρθωσης του οδοστρώματος και πλησίον του βενζινάδικου (μετά τον κόμβο Δραπανιά) - όσο είναι σε ισχύ η εργοταξιακή σύμβαση και η διακοπή κυκλοφορίας στο εν λόγω οδικό τμήμα - καθώς και ο καθαρισμός των φερτών υλικών μεταξύ στηθαίου και νέου οδοστρώματος.
Με δεδομένη την ανάγκη να υπάρξει μια τεχνικά άρτια και ποιοτική κατασκευή στον ισόπεδο κόμβο του Δραπανιά - προκειμένου αυτός να μπορέσει να αποδοθεί με ασφάλεια στην κυκλοφορία – παρακαλούμε για τις ενέργειες αρμοδιότητας σας ως φορέας επίβλεψης του έργου.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: