Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

Περί Αμφίπολης και νεκρών αυτής.....
Στον τάφο ήσαντε: η Ολυμπιάδα που έκρυβε τα χρονάκια της (η νεκρή είναι 60 plus και αυτή πέθανε υποτίθεται 57). Ήτανε και φαφούτα- μην πω τι προστυχιές μου περνάνε απ το μυαλό.
Ένας καμένος που δεν είναι άλλος από τον Ηφαιστίωνα, η νεκρική πυρά του οποίου στη Βαβυλώνα άφησε εποχή και έδειξε πόσο large αγόρι ήτανε ο Αλεξ
Ένας 35άρης, που δεν είναι άλλος από τον Αλεξ, ο οποίος πέθανε 33 αλλά μεγάλωσε ο σκελετός του μετά.
Ένας 45άρης που δεν το έχω λύσει μέχρις ώρας ποίος ήντουνε, καθότι και διότι ο Νέαρχος, άλλος βασιλικός εραστής, ήτανε συνομήλικος του Αλεξ. Εδώ, δέχομαι βοήθεια, πείτε καμιά ιδέα της προκοπής.
Ένα νεογνό, που ήτανε αυτό που θα υιοθετούσαν ο Αλεξ και ο Ηφαιστίων, καθότι ήσαντε και πολύ προχώ.
Οστά ιππαρίου, που βεβαίως ανήκαν στον Βουκεφάλα.
Μόνο γοργόνα η αδερφή του Μεγαλέξανδρου που θρηνούσε και φουρτούνιαζε το πέλαγος δεν βρέθηκε προς το παρόν.
Οι έρευνες συνεχίζονται
Άμα λευτερωθεί η Κρήτη θα γελάααασω
(το τραγούδι το έλεγε)
Άμα λευτερωθεί η Ελλάδα, θα κάνω γιορτή

Δεν υπάρχουν σχόλια: