Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητοί συμπολίτες
 Μέσα σε λίγες μέρες ο ελληνικός λαός καλείται να εκφραστεί με την ψήφο του και να εκλέξει τους αντιπροσώπους του. Ωστόσο, οι εκλογές αυτές γίνονται, κατά κοινή ομολογία, παρά τη θέληση του ελληνικού λαού και κάτω από την πίεση συγκεκριμένων συνθηκών. Αυτό, εξάλλου, επιβεβαιώνεται και από τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που έχουν καταδείξει μεγάλα ποσοστά απροθυμίας για πρόωρες εκλογές.
 Στην παρούσα πολιτική στιγμή κλήθηκα και αποδέχθηκα την πρόταση των φίλων του κινήματος να είμαι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ που είναι εγγυητής της εθνικής σταθερότητας και δίνει τα εχέγγυα για μία υγιή πολιτική ζωή στο  όνομα της ανάπτυξης και της ευημερίας του τόπου μας.
 Η παράταξη αυτή είναι ο τρίτος πόλος της κεντροαριστεράς του προοδευτικού χώρου της Ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας  και ταυτόχρονα αυτός που σε όλες τις κρίσιμες στιγμές, χωρίς στρατηγικές αμφιταλάντευσης, έδωσε λύσεις και προέβη σε κινήσεις με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον.
Σε αυτήν την κρίσιμη πολιτική στιγμή, εκτιμούμε πως πάνω απ’ όλα απαιτείται εθνική συστράτευση και πολιτική συναίνεση προκειμένου αφενός η χώρα να πορευτεί σε μία ασφαλή αναπτυξιακή οδό κι αφετέρου να δικαιωθούν οι μεγάλες προσπάθειες που έκανε κατά την τελευταία πενταετία.
 Στα πλαίσια αυτής της κρίσιμης χρονικά πολιτικής στιγμής,απευθυνόμαστε,ως παράταξη, σε όλους τους Έλληνες πολίτες και σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις.
Απευθυνόμαστε στον κόσμο της εργασίας, της επιχειρηματικότητας, της επιστήμης στους νέους. Απευθυνόμαστε στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από ένα κοινωνικό κράτος αλληλεγγύης,από μία σθεναρή φωνή έκφρασης και προάσπισης των δικαιωμάτων τους σε όλους τους τομείς, που μόνο μία πολιτικά σταθερή χώρα μπορεί να προσφέρει. Απευθυνόμαστε σε αυτούς που αναγνωρίζουν τις φωνές της αποσταθεροποίησης, της κολακείας, της δημαγωγίας, του λαϊκισμού και εκφράζουν με κάθε τρόπο τη σθεναρή  αντίθεσή τους στις όποιες προσπάθειας αποπροσανατολισμού και χειραγώγησής τους. Απευθυνόμαστε σε αυτούς που είναι σε θέση να αναγνωρίζουν την αλήθεια στην πολιτική έκφραση και να μάχονται με μέσα έννομα και ηθικά προκειμένου να επιτευχθεί το όραμα μιας ισχυρής χώρας. Αναμφισβήτητα, ο ελληνικός λαός διαθέτει ιστορική μνήμη, πολιτική κρίση, ευφυΐα και ένστικτο, ώστε να ανακόψει κάθε κύμα ανευθυνότητας και πολιτικής αποσταθεροποίησης που εμφανίζεται στις μέρες μας, στο όνομα μιας ισχυρής και ευνομούμενης χώρας.
 Αγαπητοί συμπολίτες, σε αυτήν την επίμαχη πολιτική συγκυρία, σας καλώ να στηρίξετε δυναμικά τον ιστορικό χώρο του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ και να είστε σίγουροι ότι αυτή η πολιτική έκφραση θα είναι πολύ μακριά από πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς και μικρόψυχες τακτικές άγονης αντιπαράθεσης, που θα θέτουν στο περιθώριο το σώμα του ελληνικού λαού,ακυρώνοντας έτσι τα βασικές αρχές της δημοκρατικής βούλησης και της κοινοβουλευτικής έκφρασης.
 Με όραμα την πρόοδο και με αίσθημα ευθύνης επιζητούμε στήριξη σε μια συλλογική πορεία ανάπτυξης και διασφάλισης της ίδιας της χώρας μας!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: