Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ

 Βίλα Τrivizan στο Κόκκινο Μετόχι είναι έτοιμη ..προς κατάρρευση!!! Και δεν είναι μόνο αυτό το βενετσιάνικο μνημείο που αντιστέκεται όσο μπορεί σε κράτος ανθρώπους και καιρό....υπάρχουν τουλάχιστον άλλα 10 τέτοια μνημεία που χρειάζονται την προσοχή μας για την ανάδειξη τους... Με τόσα προγράμματα, μου φαίνεται απίθανο, ότι δεν βρίσκεται κάτι για σωθούν, μάλλον δεν το θέλουμε! Να σωθούν για να αξιοποιηθούν τουριστικά στο μέλλον!!!
 Και όπως μου είπε και ο Μιχάλης Ανδριανάκης υπάρχει λύση : "Στην Κίσαμο σώζονται αρκετές βενετσιάνικες επαύλεις. Ας ξεκινήσει ο δήμος με απαλλοτριώσεις να κάνει και μια  Σύμπραξη Δημοσίου με Ιδιωτικό τομέα και ας τα κάνει μετά ξενοδοχεία. Μην χαθούν όμως. Εμείς από το ΥΠΠΟ, όταν επιτρεπόταν επεμβάσεις σε ιδιωτικά κτήρια, κάναμε μια-δυο προσπάθειες στερέωσης. Μελέτη για την βίλα Trivizan υπάρχει. Υπάρχει και η περίπτωση να συνεργαστούν δήμος με τους Βενετούς σε κάποιο πρόγραμμα. Μπορώ να τους φέρω σε επαφή."
Αυτά λοιπόν και ας ελπίσουμε οτι κάποτε κάποιοι θα το δουν πιο ζεστά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: