Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΑ

Ανατολικός φυσάει σήμερα και η μυρωδιά υπέροχη.... όχι τίποτα άλλο αλλά να το ξέρετε έκαμα όπως και οι αποδέλοιποι Καστελλιανοί άλλη μια θυσία για χάρη .... της τουριστικής ανάπτυξης του κόλπου.... 
Τουριστική ανάπτυξη είπα, και μόλις πριν λίγο άκουσα ότι φτάνουν οι πρώτοι τουρίστες στο νησί.... Ισραηλινοί. Είπαμε φέτος θα "πνιγούμε" από τον κόσμο.. το θέμα βέβαια είναι αν θα αφήνουν τον παρά τους και στους απόξω !!!
Ο Αστερίξ και Οβελίξ όσο και αν κάποιοι δεν μπορούν να το καταλάβουν ... συνδέεται με την ιστορία μας .... Ρωμαϊκή. Απλά θέλει προσπάθεια. Κάθε τρίτη λοιπόν έχει ξενάγηση στο Μουσείο και από τις 18/3 και το Γαλλικό ινστιτούτο θα συμμετέχει στα happenigs!
Πονοκέφαλο έχει δημιουργήσει επιστολή που κοινοποιήθηκε και στις αρμόδιες αρχές και την περιφέρεια .... για το πόσοι θα είναι οι ημερήσιοι τουρίστες στον Μπάλο, δια θαλλάσης, από την επόμενη χρονιά!!! Αλήθεια πόσοι πρέπει να είναι;
Μπαλος Φαλάσαρνα-Φαλάσαρνα Μπάλος το μονοπάτι το χάραξαν τα κοπέλια της "Ενότητας" Πλατάνου....είναι δύσκολο και απότομο-έτσι είδα στις φωτογραφίες- αλλά αξίζει μιας και η διαδρομή είναι δίπλα στην θάλασσα και σε απάτητα γρεμά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: