Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΑ

Άντε πάλι ... γράψαμε για την λακκούβα στην Πειραιώς και την έκλεισαν με τσιμέντο ... μια μπετονιέρα έφαγε έμαθα. Τώρα ας γράψω και τις υπόλοιπες μπας και κλείσουν και αυτές στην Παπαγιαννάκη έχει 2 ..στο Δημαρχείο από πίσω δεν είναι λάκκος αλλά βουνό..... στον παράλληλο του Τελωνείου 25 ...άντε καλά ξέτελα!!
Το να περνά έξω από το σπίτι σου ο βιολογικός και συ να μην συνδέεσαι αλλά να έχεις και το θράσος να τον αδειάζεις στον δρόμο μόλις γεμίζει..μόνο στην Κίσαμο μπορεί να συμβεί. Αυτά βέβαια, όπως λέει η δημοτική αρχή, θα λυθούν μόλις φτιαχτεί ο νέος βιολογικός!!! Είδατε διαφορά τα δικά τους..και τα ξένα...
Έμαθα από έγκυρη πηγή ότι σχεδιάζεται μελέτη -συγκοινωνιακή- εν' όψη καλοκαιριού από τους γνωστούς ντόπιους συγκοινωνιολόγους...που εντός των ημερών θα ξαναπερπατήσουν τους δρόμους της πόλης!!!!
Ένας από τους 3 τεράστιους φίκους της πόλης ...σε κάποιους μάλλον δεν άρεσε και ως γνωστό ότι δεν μας αρέσει ή αν είναι στην αυλή του γείτονα το ξεραίνουμε ..Έτσι και ο Φίκος της πλατείας Τζανακάκη μας άφησε χρόνους άντε να τον πάρετε μια φωτογραφία να τον θυμάστε!
Παιδικό κυνήγι θησαυρού σήμερα στη πόλη της Κισάμου ...και έδειξε λίγος  κόσμος στην πιάτσα ....τις υπόλοιπες μέρες όλοι οι μαγαζάτορες παραμιλάνε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: