Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΛΙΜΕΝΑΣ ΚΑΒΟΝΗΣΙΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ


Από το Υπ. Ναυτιλίας παρουσιάσθηκε για την επόμενη πενταετία η νέα Λιμενική στρατηγική για τα λιμάνια. Κατά καιρούς έχουν υπάρξει δηλώσεις για το Λιμάνι της Κισάμου το οποίο περιγράφεται ως το τέλος ή σε αντιδιαστολή αρχή της Ιονίας Οδού (Δυτ. Οδικού Άξονα υψηλής Αναπτυξιακής Σημασίας).
Στη νέα Λιμενική στρατηγική μεταξύ άλλων γίνεται κατηγοριοποίηση των λιμένων της Ελλάδος (4 κατηγορίες) σε:
1.Κατηγορία Κ1 Λιμένας Διεθνούς ενδιαφέροντος.
2.Κατηγορία Κ2 Λιμένας Εθνικής Σημασίας
3.Κατηγορία Κ3 Λιμένας Μείζονος ενδιαφέροντος 
4.ΚΛΠ
Κύριε Δήμαρχε το Λιμάνι της Κισάμου δεν ευρίσκεται σε καμία από τις τρεις πρώτες κατηγορίες.
Αυτό από άποψη αναπτυξιακή αποτελεί σοβαρό πλήγμα της ευρύτερης περιοχής αλλά και του Ν. Χανίων.
Νομίζω ότι πρέπει να ενεργήσουμε πολύ δυναμικά ώστε να επιτύχουμε το λιμάνι της Κισάμου να συμπεριληφθεί τουλάχιστον στην κατηγορία Κ3.
Όπως αντιλαμβάνεσθε οι επενδύσεις που θα γίνουν στα λιμάνια της χώρας  και οι χρηματοδοτήσεις από προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ θα κατευθυνθούν στις υψηλότερες κατηγορίες  στις οποίες σήμερα δεν ανήκει  το λιμάνι της Κισάμου.
Για την ελάσσονα αντιπολίτευση
Ο επικεφαλής 
Κουκουράκης Κωνσταντίνος  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι γνωστό για ποιο λόγο γίνονται αυτά και ποιο συμφέρον υπάρχει.....