Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΑ

Ξεκινάει την Δευτέρα η επέκταση του βιολογικού, και απ΄ ότι έμαθα όποιος δεν συνδέεται θα εισπράττει ένα καλό προστιματάκι από το Λιμεναρχείο. Επιτέλους γιατί τα "σκατά" έφτασαν στο Ραβδούχα.
Το χώμα από το τον φίκο της πλατείας έφτασε στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και ως την παρασκευή θα ξέρουμε ποιος "κατούρησε" το δέντρο και ξεράθηκε..... 
Μήπως είναι καιρός και εξαιτίας του γεγονότος αυτού, να ξαναφυτέψουμε και την Ηρώων Πολυτεχνείου τώρα; Να μια καλή ευκαιρία να φυτευτούν και τα παρτέρια του δήμου ..εκεί που κάποτε έστεκαν οι φοίνικες ... Το δασοτέτοιο όλο και κάτι θα έχει να μας προτείνει...σίγουρα!!!
8 σκύλοι κυκλοφορούν ελεύθεροι αλλά όχι ωραίοι...στην πλατεία Τζανακάκη ...ντροπή μας, αλλά ποιος ενδιαφέρετε σήμερα για τέτοιους σκύλους. Ευτυχώς βρίσκουν και τρώνε... πότε από το κρεοπωλείο και πότε κάτι παπούτσια  μεταναστών ...χμ' όποιος έχασε κανένα παπούτσι πίσω από το Μουσείο υπάρχει μεγάλη συλλογή!
Υπάρχει και άλλη διαδρομή για την Παλαιόχωρα τώρα που είναι κλειστός ο δρόμος από Τοπόλια......Μαλάθυρο- Σάσαλλο -Μυλωνές-Αλυγοί. Δύσκολος, κουραστικός αλλά για μια φορά υπέροχος, ειδικά τώρα είναι καταπράσινη η διαδρομή!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

και τα νερα απο τα πλυντηρια που θα φτασουν στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ!