Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΑ

Εργοτάξιο η Κίσαμος από Δευτέρα. Σε τρία διαδοχικά μέρη ξεκινάει η επέκταση του βιολογικού στο κόλπο της Κισάμου. Το πρώτο από το Κόκκινο μετόχι και ανατολικά την παράλληλο του εθνικού προς Νοπήγεια, το δεύτερο εντός του οικισμού του Αγίου Αντωνίου, και το τρίτο από την διασταύρωση της Καμαριανής γέφυρας προς την Θάλασσα.
Έργο που το περιμένουν αρκετοί, αυτοί που είναι συνεπείς και αδειάζουν τακτικά τους βόθρους του, αλλά και κάμποσοι νέοι που θα βρουν δουλειά αφού έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας αρχαιολογίας- ΟΑΔΥΚ για τα επικίνδυνα κομμάτια εντός της πόλης.
Παρ΄ολο που έχει περάσει μήνας το έργο στην σήραγγα πάει με ρυθμούς χελώνας, αυτό καταγγέλλουν πολλοί Εννιαχωριανοί, μάλιστα δεν έγινε και καμιά προσπάθεια να φτιαχτεί έστω και λίγο ο δρόμος από τα Τσουρνιανά. Χαριτολογώντας κάτοικος του Βλάτους έλεγε ότι "πιο πολλές πέτρες ρίχνει ακόμα και σήμερα ο αέρας από τους 4-5 πληρωμένους "ορειβάτες"!
Τοπογραφική αποτύπωση των φυσιολατρικών διαδρομών εντός και εκτός της Πολυρρήνιας θα κάνει ο Δήμος Κισάμου... για να ωριμάσει η μελέτη ώστε όταν έλθει η ώρα να είναι έτοιμοι για την ανάπλαση του οικισμού αλλά της  αρχαίας πόλης μας. Τόσα χρόνια είχε μαλλιάσει η γλώσσα μας να το λέμε .... 
Μιας και μιλάμε για φυσιολατρικές διαδρομές σας προτείνω μια αξέχαστη βόλτα...από τα Τοπόλια δια μέσου της Βάρδας στο Νησί και μετά Λατζιανά Βουλγάρω. Για όσους αγαπούν την πεζοπορία και την φύση υπέροχη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: