Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ .....

Η ρουτίνα στην άσκηση δεν είναι κάτι που θα πρέπει να αφήνουμε να συμβαίνει. Το σώμα προσαρμόζεται συνεχώς και τα οφέλη της άσκησης μπορεί να μειωθούν σημαντικά, εάν δεν εισάγονται καινούργιες πρακτικές ανά κάποια χρονικά διαστήματα. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να σπάσουμε τη μνήμη των μυών μας είναι να αλλάξουμε την εστίαση για το πώς χρησιμοποιούμε τους μύες μας, αναγκάζοντας τους εγκεφαλικούς υποδοχείς μας να αισθανθούν την κίνησή μας με διαφορετικό τρόπο. Αντί να κινείστε μπροστά, κινηθείτε προς τα πίσω.
Πολλοί άνθρωποι εξασκούν στην Ιαπωνία το περπάτημα ή το τρέξιμο προς τα πίσω. Είναι, επίσης, αρχαία κινεζική παράδοση ότι το περπάτημα προς τα πίσω είναι καλό για την υγεία. Σύμφωνα με τις θεωρίες της σύγχρονης αθλητικής επιστήμης, το περπάτημα προς τα πίσω προωθεί την καλή κυκλοφορία του αίματος και το μεταβολισμό και βοηθά στην πρόληψη της οσφυαλγίας. Επίσης, αυξάνει την αντοχή στα γόνατα σας, και ενισχύει τους μυς και τους συνδέσμους των αρθρώσεων. Καθώς θα πρέπει να εξισορροπήσετε τον εαυτό σας .....
..... όσο περπατάτε προς τα πίσω, η άσκηση βελτιώνει τις λειτουργίες της παρεγκεφαλίδας σας, η οποία συντονίζει και ισορροπεί τις σωματικές κινήσεις σας, καθώς και την ευελιξία του σώματος σας.
Ένα μεγάλο συν! Καίει περισσότερες θερμίδες, αν δεν το έχεις συνηθίσει. Δοκιμάστε το για ένα λεπτό και θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι τόσο εύκολο όσο το κανονικό περπάτημα. Θα πρέπει να επικεντρωθείτε προσεκτικά σε κάθε βήμα, επειδή θα είστε στη διαδικασία εκμάθησης μιας νέας δεξιότητας η οποία απαιτεί επιπλέον ενέργεια και εστίαση, με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη δραστηριότητα του καρδιαγγειακού συστήματός σας. Αυτό σημαίνει ότι καίτε πολλές περισσότερες θερμίδες, ενώ ενισχύετε τους μύες και τις αρθρώσεις εφόσον με αυτόν τον τρόπο εργάζονται πολύ διαφορετικά από την άποψη της εμβιομηχανικής.
Οι ειδικοί δίνουν το πράσινο φως στο περπάτημα προς τα πίσω
Ο Δρ Hasmukh Ravat, Ανώτερος Επεμβατικός Καρδιολόγος, λέει πως μια άσκηση, όπως αυτή μπορεί να ορίσει το σωστό καρδιακό ρυθμό, σε αντίθεση με σκληρά αθλήμτα αντοχής που ενέχουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. "Η πολύ έντονη άσκηση συνδέεται με τον θάνατο των μυών των κυττάρων της καρδιάς," προειδοποιεί. "Μια θεωρία προτείνει ότι τα αυξημένα επίπεδα αδρεναλίνης που παρατηρούνται μερικές φορές κατά τη διάρκεια παρατεταμένης άσκησης μάλλον παραδόξως οδηγούν στην συστολή των στεφανιαίων αρτηριών, με αποτέλεσμα τον θάνατο των κυττάρων τοπικά μέσα στην καρδιά. Έτσι, αυτός ο τύπος άσκησης φαίνεται καλός, αλλά ταυτόχρονα συμβουλεύει να μην λυγίζετε το γόνατο και τα πόδια και να επιλέγετε μια διαδρομή ελεύθερη από εμπόδια "
Ο εκπαιδευτής Zarine Watson, προσθέτει ότι η «οπισθοδρόμηση» είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μείνετε σε φόρμα. Επειδή είναι μία δύσκολη δραστηριότητα για το σώμα να εκτελέσει, η θερμιδική δαπάνη είναι αρκετά υψηλή. Θα οξύνει τις άλλες αισθήσεις ενώ το πρώτα βήματα πρέπει είναι μικρά, έτσι ώστε να υπάρχει ένα μικρότερο αντίκτυπο στις αρθρώσεις. " Μπορεί να γίνει σε γυμναστήριο ή ακόμη και σε διάδρομο. Θα μπορούσατε να έχετε και έναν βοηθό για να γίνει τα μάτια σας προς τα πίσω.
Οι ερευνητές που πραγματοποίησαν μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκονκαι βρήκαν κάποια συναρπαστικά αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μπορεί να δώσει στις προπονήσεις σας μια σημαντική ώθηση γιατί επιφέρει μεγαλύτερη πίεση στο καρδιαγγειακό σύστημα από τα πόδια προς τα εμπρός με τον ίδιο ρυθμό. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κάψετε πολλές περισσότερες θερμίδες από ότι σε ένα φυσιολογικό περπάτημα.
100 βήματα προς τα πίσω με τα πόδια είναι ισοδύναμο με 1.000 συμβατικά βήματα προς τα εμπρός. Αυξάνεται η ισορροπία και γυμνάζει πολύ καλά τους γοφούς, τα πόδια και τον κορμό. Βελτιώνει την εγρήγορση του εγκεφάλου και μπορεί να κάψει μέχρι και 25% περισσότερες θερμίδες από το φυσιολογικό περπάτημα σε μία ώρα.
Εναλλακτική Δράση 

Δεν υπάρχουν σχόλια: