Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΛΙΟ; ΜΠΑ!!..... ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟ!


Μετά την απόφαση του ΣτΕ, που κάνει δεκτή την προσφυγή της εταιρίας ΑΚΤΩΡ, ανοίγει ο δρόμος για την κατακύρωση του έργου επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων στον όμιλο Μπόμπολα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να μην χαθούν τα 110 εκατ. ευρώ, που προορίζονται για το αεροδρόμιο, εξετάζει την ανάθεση της επέκτασής του στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, ώστε ένα κομβικό για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής έργο να μην χάσει ζωτική χρηματοδότηση και ουσιαστικά παραπεμφθεί στις καλένδες.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεχτή την ένσταση της εταιρείας ΑΚΤΩΡ σε βάρος της εταιρείας 'Νέμεσις' στην οποία είχε κατακυρωθεί το έργο σε πρώτη φάση, αποδεχόμενο το σκεπτικό της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ περί έλλειψης τεχνογνωσίας από την άλλη εταιρία στον τομέα κατασκευών αεροδρομίων.
Η πρωτοβουλία πλέον ανήκει στον .....
..... υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη, ο οποίος δύναται, σύμφωνα με τον νόμο, να αναθέσει το έργο στη δεύτερη εταιρεία του διαγωνισμού που είναι η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ.
Σε αυτήν την περίπτωση η τελευταία θα μπορεί να ξεκινήσει τις εργασίες, αντιμετωπίζοντας, βέβαια κίνδυνο νέας προσφυγής. Ωστόσο κατά πάγια τακτική υπάρχουν διαπραγματεύσεις μεταξύ των εταιριών για να μη υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις.
Οι πιέσεις που ασκούνται από φορείς των Χανίων, να μη χαθεί για το νομό ένα τέτοιο έργο είναι μεγάλες. Παραθέτουν μάλιστα στοιχεία τόσο για την κίνηση που φέτος έχει αυξηθεί κατά 8%, όσο και για τις υφιστάμενες ελλείψεις, που εμποδίζουν την περαιτέρω ανάπτυξή του, (μικρός χώρος επίγειας εξυπηρέτησης, λίγες θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών, κοινές χρήσεις με ελληνική και αμερικανική πολεμική αεροπορία κτλ). Από την πλευρά του ο υπουργός έχει δεσμευθεί στην τήρηση όλης της νόμιμης διαδικασίας. Ήδη πάντως υπάρχει συνεννόηση μεταξύ βουλευτών, αντιπεριφερειάρχη, δημάρχων και άλλων Φορέων, ώστε να ενταθούν οι πιέσεις και το έργο να υλοποιηθεί άμεσα.
Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: