Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ο Νόμος του Καλλικράτη θα πρέπει να διορθωθεί και να συμπληρωθεί από ορισμένες διατάξεις που θα αποσαφηνίζουν την λειτουργία του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου. Κυρίως θα πρέπει να προβλεφθεί διαδικασία αλλαγής του δημάρχου με ενισχυμένη πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου (δύο τρίτα π.χ.), κάτι ανάλογο με την πρόταση μομφής στο κοινοβούλιο. Οι αντιδήμαρχοι επίσης, θα πρέπει να ψηφίζονται από το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο θα πρέπει στην πράξη να κυβερνά τον Δήμο. Με αυτόν τον τρόπο, ο δήμαρχος περιορίζεται στα εκτελεστικά του καθήκοντα και παύει το φαινόμενο της «ενός ανδρός αρχής» που τόσα δεινά έχει σωρεύσει στον θεσμό και ενισχύεται ο έλεγχος και η διαφάνεια στα πεπραγμένα της διοίκησης του Δήμου.
...και συμπληρώνω εγώ, ..αυτόματα παύει να είναι δώρο η θέση του αντιδημάρχου, μόνο και μόνο επειδή τους την είχε υποσχεθεί ο δήμαρχος προεκλογικά.
Και μιας και φτάσαμε ως εδώ ..έχω μια πρόταση: Την δημιουργία ενός Μητροπολιτικού δήμου με έδρα τα Χανιά, έτσι και αλλιώς εκεί βαδίζομαι, αλλά αν είναι να πάρει 2 τετραετίες ακόμα ώσπου να γίνει αυτό .. εμείς δυστυχώς τότε δεν θα υπάρχουμε ούτε σαν χωριό, με την τόση αδιαφορία και απάθεια που δείχνουν τα τελευταία χρόνια όλοι οι αυτοδιοικητικοί....και δεν θέλω διαφωνίες!!!
Γιατί οι μισοί αυτοδιοικητικοί μας στα Χανιά μένουν.....

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

γιαννη τους αδικεις .... ερχονται στην εκλησια της γιορτες . χθες ενας αντ/χος εκ χανιων ηταν εδω . ετοιμαζεται η μαχη των εκλογων βλεπεις ....αλλα κατα τα αλλα δεν γνωριζουμε το καστελι (δρομους κτλ).