Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΝΕΟΣ ΚΙΩΔΙΚΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ



1. Διακρίνει τις κατηγορίες των πελατών σε Οικιακούς και μη Οικιακούς και περαιτέρω σε Μικρούς και Μεγάλους. Στους Mικρούς ανήκουν οι οικιακοί ανεξαρτήτου παροχής και οι μη οικιακοί με παροχή έως 25 kVA. Καθιερώνεται και η κατηγορία των ευάλωτων πελατών.
2. Για τους Μικρούς Πελάτες, προβλέπει την ελάχιστη διάρκεια της σύμβασης προμήθειας να είναι ένα έτος. Ορίζει πως η εγγύηση που πρέπει να δίνουν οι Μικροί Πελάτες δεν πρέπει να είναι πάνω από δύο διαδοχικούς λογαριασμούς και οι λογαριασμοί μπορούν να εκδίδονται ανά δύο μήνες κατά ανώτατο όριο.
3. Οι εταιρίες προμήθειας, σύμφωνα με τον Κώδικα, διατηρούν υποχρεωτικά Υπηρεσία Εξυπηρέτησης Πελατών.
4. Καθορίζονται, μέσα από τα άρθρα και τις διατάξεις του, με σαφήνεια και διαφάνεια οι συμβατικές και οι προ- συμβατικές υποχρεώσεις των πελατών και προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος.
5. Για τους μικρούς πελάτες, ορίζει την προθεσμία πληρωμής ........
..... των λογαριασμών στις 20 μέρες από την ημέρα αποστολής τους. Αν δεν πληρωθεί ο λογαριασμός μεταφέρεται στον επόμενο. Αν ούτε τότε δεν εξοφληθεί ο προμηθευτής κάνει αίτηση απενεργοποίησης της παροχής και την κοινοποιεί στον πελάτη. Αν δεν εξοφληθεί σε 10 μέρες τότε κόβεται και καταγγέλλεται η σύμβαση.
6. Προβλέπει τη δυνατότητα πληρωμής των λογαριασμών με ειδικές δόσεις.
7. Δίνει τη δυνατότητα ειδικών τιμών ανάλογα με την ώρα και την ημέρα.
8. Για τους Ευάλωτους Πελάτες, ορίζεται ότι η προθεσμία εξόφλησης δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 40 μέρες.
9. Στους Ευάλωτους Πελάτες δίνεται ειδική δυνατότητα τμηματικής και άτοκης εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών με τη μηνιαία δόση να μην ξεπερνά το 50% της αντίστοιχης μηνιαίας δαπάνης για το ρεύμα.
10. Για τους Ευάλωτους Πελάτες οι Προμηθευτές, σύμφωνα με τον Κώδικα, δεν θα δίνουν εντολή διακοπής ρεύματος το διάστημα Νοεμβρίου – Μαρτίου και Ιουλίου – Αυγούστου.
11. Για τους Ευάλωτους Οικιακούς Πελάτες με σοβαρά προβλήματα υγείας απαγορεύεται η διακοπή ηλεκτροδότησης.
Σημειώνεται ότι Ευάλωτοι Πελάτες είναι όσοι πλήττονται από την ενεργειακή πενία (οικονομικά δεν μπορούν να καλύψουν τις δαπάνες για ρεύμα), άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, άτομα άνω των 70 ετών κι εφόσον ζουν μόνοι τους ή με συνομήλικο, ΑΜΕΑ.
ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: