Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΖΩΝΕΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΟΙ ΔΗΜΟΙ


Μία - πέρα από κάθε πρόβλεψη- αρνητική εικόνα των πολιτών για τη λειτουργία των δήμων αποτυπώνει το πρώτο μέρος της πανελλαδικής έρευνας σε δείγμα 1011 ατόμων,  που διεξήγαγε από τις 26 έως τις 30 Νοεμβρίου η εταιρεία Opinion Poll για την aftodioikisi.gr και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Αυτοδιοίκησης.
Συγκεκριμένα, πάνω από 8 στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι υπάρχει διαφθορά στους δήμους, ενώ  7 στους 10 θεωρούν ότι υπάρχει αδιαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών. Ως εκ τούτου σχεδόν το ίδιο ποσοστό (71%) από τους ερωτηθέντες λένε «ναι» στο Παρατηρητήριο στο οποίο αντιδρά με σφοδρότητα η ΚΕΔΕ, ενώ πάνω από τους μισούς θεωρούν ότι τα οικονομικά ανοίγματα των δήμων πρέπει να τα καλύπτουν οι ίδιοι και όχι το κράτος....Περισσότερα ΕΔΩ αν  δεν με πειστεύεται...που με πιστεύεται.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σε πιστεύουμε , γιάντα μας είπες πράμα καινούργιο...για πάρε ένα παράδειγμα από τον εδικό Μας Δήμο...όποια απόφαση και να σηκώσεις σκυλοβρωμάει και μην μου πείτε ΟΧΙ...απλά δείτε την Διαύγεια ...χάλια - απαράδεκτα και μην τολμήσει κάποιος να πει την αλήθεια θα του την πέσουν να τον εφάνε...αλλού εδώ δεν περνάνε!!!!
Ιάκωβος Σπερελάκης από το νεροπαρμένο Κούνενι Κισάμου.