Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΤΑ ΒΑΡΕΛΟΣΚΥΛΑ....

Στα πάντα υπάρχει η πρώτη φορά.......

Τέλος Αυγούστου, δεχτήκαμε σαν σύλλογος μια διαδικτυακή καταγγελία από αγγλίδα τουρίστρια στο χωριό Βάμος του Δήμου Χανίων για βαρελόσκυλα.
Αρχικά τότε μεταβήκαμε στο σπίτι του καταγγελλόμενου, όπου μιλήσαμε με την σύζυγο του για την κατάσταση των δύο βαρελόσκυλων, που είχαν στον κήπο του σπιτιού τους.
Την ενημερώσαμε ότι η αγγλίδα ήταν διατεθειμένη να καλύψει το κόστος αγοράς δύο σπιτιών και ο σύλλογός μας της κτηνιατρική περίθαλψη των σκύλων και αυτοί θα περιέφρασαν ένα μικρό τμήμα του κήπου , ώστε να αφήσουν τα ζώα ελεύθερα.
Η γυναίκα δέχτηκε και δεσμεύτηκε στο ότι θα πήγαινε πρώτα τα ζώα στον κτηνίατρο και μετά θα τους πηγαίναμε τα σπιτάκια.
Σε δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε, ........
.. δεν είχαν κάνει τίποτα ακόμη και για το λόγο αυτό η Πρόεδρός μας κα Μπομπολάκη και ένα μέλος του συλλόγου πήγαν εχθές να ελέγξουν την κατάσταση των ζώων όπου αντίκρισαν τη γνωστή κατάσταση.
Μέσα σε χιλιοτρύπητα βαρέλια και την βροχή, με αλυσίδες ενός μέτρου τα άτυχα ζώα ήταν εντελώς εκτεθειμένα.
Καλέσαμε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, το οποίο ήλθε σχετικά γρήγορα.
Ο αστυνομικός κατέβηκε, του δείξαμε την κατάσταση και μας είπε ορθά κοφτά, ότι δεν είναι δουλειά του και να πάμε αύριο στο δήμο Βάμου για τα πρόστιμα.
Εν τω μεταξύ είχε βγει έξω ο ιδιοκτήτης των ζώων που άρχισε να βρίζει και να λέει τα γνωστά .
"Δικά μου είναι, Ότι θέλω θα τα κάνω, φύγετε από εδώ, μη με κάνετε να βρεθώ στην φυλακή."
Να υπενθυμίσουμε ότι αυτό το τελευταίο, είναι στα κρητικά απειλή ότι θα μας κάνει κακό και θα τον πάνε φυλακή.
Ο αστυνομικός, τον οποίο ο καταγγελλόμενος αποκαλούσε με το μικρό του όνομα, παρέμενε αμίλητος και απαθής.
Πως αντιμετωπίσαμε την απάθεια και την άρνηση του αστυνομικού να συνεργαστεί.
Μετά την προκλητική στάση του αστυνομικού η κα Μπομπολάκη επικοινώνησε με τον αστυνομικό Διευθυντή Χανίων.Όπως περιγράφει η ίδια:
"Παίρνω αμέσως τηλέφωνο τον αστυνομικό διευθυντή Χανίων, του εκθέτω την κατάσταση και μου ζητά να μιλήσει στον αστυνομικό.
Ο αστυνομικός αρνείται να μιλήσει στον διευθυντή του και μου λέει: "πες του να με πάρει τηλέφωνο στο τμήμα."
Νόμιζε ότι μπλόφαρα, προφανώς.
Ο διευθυντής επιμένει να μου λέει να του τον δώσω να μιλήσει και ο αστυνομικός μας παρατάει με τον καταγγελλόμενο, ο οποίος και συνεχίζει να μας βρίζει και να μας απειλεί.
Εκνευρισμένες φεύγουμε και πάμε στο αστυνομικό τμήμα, όπου συναντάμε τον αστυνομικό υπηρεσίας.
Στο ίδιο μοτίβο και αυτός, ότι δεν είναι δουλειά του, να φύγουμε και να πάμε αύριο στο δήμο.
Επί μία ώρα προσπαθούσαμε να τους εξηγήσουμε ότι αυτό είναι λάθος τους, αλλά δεν άκουγαν τίποτα.
Μπροστά τους τηλεφωνώ για να καταγγείλω το περιστατικό και ο αστυνομικός απαντά ειρωνικά
"Ναι, και εγώ τώρα φοβήθηκα ".
Υπάρχει μεγάλη ένταση, ανταλλάσσονται σε υψηλούς τόνους κατηγορίες, γράφω την καταγγελία, αρνούνται να την προωθήσουν, οπότε ξαναπαίρνω τηλέφωνο τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων, ο οποίος και αποφασίζει να έλθει στο χωριό, στο τμήμα.
Όταν το άκουσαν αυτό, οι αστυνομικοί -που δεν περίμεναν τόση αντίσταση από εμάς- άρχισαν να χαμηλώνουν τους τόνους και να κάνουν τους καλούς.
Έρχεται από τα Χανιά ο Διευθυντής, τους βάζει στο περιπολικό και πάνε στο σπίτι του καταγγελλόμενου, ο οποίος και θα ήταν μέχρι τότε περιχαρής, αφού φανταζόταν ότι μας είχε πλέον κατατροπώσει αφού είχε και την φανερή στήριξη του αστυνομικού. .
Επιστρέφουν σε λίγο και με καλεί ο Διευθυντής να μου πει, ότι ναι μεν υπάρχουν βαρέλια, αλλά δεν είναι τρυπημένα και έχουν μέσα και ένα χαλάκι.
Ο καταγγελλόμενος, μετά που φύγαμε από εκεί, πέταξε τα τρύπια και σάπια βαρέλια και έβαλε καινούργια με το χαλάκι μέσα.
Εξηγούμε στον διευθυντή τι πρέπει να έγινε και ο καταγγελλόμενος το παραδέχτηκε, ότι τα άλλαξε μετά που φύγαμε.
Με εντολή του διευθυντή μεταφέρεται στο τμήμα, πράγμα που είχαν αρνηθεί με κάθε τρόπο πριν να κάνουν οι αστυνομικοί, του γίνεται αυτεπάγγελτα η μήνυση, συλλαμβάνεται και τώρα κρατείται και θα μεταφερθεί αύριο στον εισαγγελέα.
Ο Αστυνομικός Διευθυντής, του είπε πολλές φορές να μην εξαφανίσει τα ζώα γιατί η θέση του θα είναι ακόμη χειρότερη και μέσα σε 3 ημέρες να έχει πάει τα ζώα στον κτηνίατρο για εμβολιασμό, να έχει αγοράσει σπιτάκια και να τα αφήσει ελεύθερα."
Είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται και οδηγείται στο αυτόφωρο, "ιδιοκτήτης" βαρελόσκυλων.
Στους δύο αστυνομικούς, αν και πήραν το μάθημά τους, αναμένεται να κάνουμε αναφορά στους ανωτέρω τους για παράβαση καθήκοντος και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: