Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ


Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον το μεγάλο οδικό έργο (προϋπολογισμού 22 εκατομμυρίων Ευρώ) για την παράκαμψη των Τοπολίων και του Έλους. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και την προηγούμενη εβδομάδα εκδικάστηκαν τελικά οι απαλλοτριώσεις (ορισμός τιμής μονάδας) στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων.
Πριν από έναν μήνα είχε εγκριθεί ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης η ένταξη της παράκαμψης Έλους-Τοπολίων. 
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κισάμου Χαράλαμπο Πιτσιγαυδάκη, το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί στο α΄ εξάμηνο του 2013 και οι εργασίες της διάνοιξης του δρόμου θα  ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιαννη μπορουμε να μαθουμε ποια ειναι η χαραξη;; γιατι κατι διαβασα πως παρακαμπτεται το Ελος...
δηλαδη σκοπος ειναι το Λαφονησι;;;

Ανώνυμος είπε...

Ο σκοπός κατά το έτος 2012 είναι να πηγαίνουν όλοι οι άνθρωποι με ΑΣΦΑΛΕΙΑ στον προορισμό που έχουν επιλέξει , είτε για τουρισμό ή για δουλειά η σπίτι τους.
Και επιτέλους να πάψουμε να νομίζουμε ότι η μόνη ανάπτυξη είναι να περνάνε εκατοντάδες αυτοκίνητα μέσα από το χωριό μας και να μην σταματάνε παρά ελάχιστο ποσοστό και όσοι σταματάνε να μην μπορούν να θαυμάσουν τα πανέμορφα χωριά μας η γιατί είναι αδύνατο να παρκάρουν η δεν νιώθουν ασφάλεια για αυτούς και τις οικογενειές τους η γιατί δεν σεβόμαστε εμείς οι ίδιοι τον τόπο μας έτσι ώστε να τον δώσουμε καθαρό και όμορφο να τον χαρεί και ο επισκέπτης και να μας αφήσει τα έμορφα €ουλάκια του.
Ιάκωβος Σπερελάκης από το νεροπαρμένο Κούνενι Κισάμου.