Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Η ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ετοιμάζουν την Νέα Κεντροαριστερά και όλοι οι καλοί "'άστεγοι" σήμερα 55άρηδες έτρεξαν για να χωρέσουν ...Άνεργα Πασόκια τα περισσότερα σκέφτονται το επόμενο φαγοπότι..........Μερικά από τα συμπεράσματα του συνεδρίου που έγινε στην Αθήνα..... 
Για την άνοδο της Χρυσής Αυγής έχει ευθύνες η Αριστερά επειδή δεν λάμβανε σαφή θέση για το μεταναστατευτικό και λειτούργησε με ιδεοληψίες. Η απουσία του κράτους και η διάλυση του κρατικού μηχανισμού έκανε την υπόλοιπη δουλειά και έτσι παραδόθηκαν τμήματα της νεολαίας σε ένα φασιστικό κόμμα. Πρέπει να επιλέγουμε τους δικαστές. Τώρα βλέπει η κοινωνία το τελευταίο οχυρό των δημοκρατικών θεσμών να έχει παραδοθεί στον λαϊκισμό. Πρέπει να αποφασίσουμε αν για το κράτος πρόνοιας θέλουμε αυτό το σοβιετικό μοντέλο ή ένα σύστημα ενίσχυσης των αδύναμων που να τους καθιστά υπεύθυνους και να τους δίνει αξιοπρέπεια. Η πολιτική τάξη, θα πρέπει να αποκτήσει ξανά το ηθικό πλεονέκτημα γιατί αν κοιταχτεί η κοινωνία στον καθρέφτη θα αντιληφθεί ότι δεν την έφεραν σε αυτή την κατάσταση μόνο οι πολιτικοί αλλά και οι συνδικαλιστές, οι επιχειρηματίες, οι τραπεζίτες, όλοι συνέβαλαν στο «διαγενεακό έγκλημα. Και το συμπέρασμα .... Τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πρέπει να τα βρούνε. Αν προκύψει νέο κόμμα τότε τόσο το καλύτερο!
Το συνέδριο παρακολούθησαμ ο  Μπίστης  Καμίνης, Τ. Γιαννίτσης, Σπ. Λυκούδης, Αννα Διαμαντοπούλου, Ι. Ραγκούσης, Ανδρ. Παπαδόπουλος, Ν. Ανδρουλάκης, Κ.Μποτόπουλος, Ν. Μαραβέγιας, Σπ. Βούγιας, Θαν. Οικονόμου, Αγγ. Τόλκας, Αθηνά Δρέττα, Γ. Σωτηρέλης, Λ. Κουσούλης, κ.α. *

Πάμε γερά λοιπόν....μάλιστα με τα υλικά κατεδάφισης* που τα βλέπετε παραπάνω, φτιάχνεις το νέο κόμμα ώστε να αποτρυγίσεις ότι απόμεινε από την κακόμοιρη Ελλάδα...Βρε ουστ!!!
Υ.Σ Η γενιά του Πολυτεχνείου κύριοι πέθανε......

Δεν υπάρχουν σχόλια: