Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΣΤΟ ΝΗΣΙ......

 Το "Νησί" είναι μια γειτονιά νότια από το Μουρί στη κοινότητα του Βουλγάρω. Βρίσκεται απέναντι από το Τοπολιανό φαράγγι και αποτελεί ένα από τους καλύτερους προορισμούς για πεζοπορία τα τελευταία χρόνια. Αν τυχών σας βγάλει ο δρόμος από εκεί, θα θαυμάσετε τις μοναδικές αγιογραφημένες εκκλησίες, του Αγίου Κωνσταντίνου, της Αγίας Βαρβάρας αλλά και μια υπέροχη και ξεχασμένη εκκλησία, της Αγίας Άννας, που οι τοιχογραφίες της περιμένουν υπομονετικά τους υπεύθυνους για να μην (απο)καταστραφούν.
Δυστυχώς παρ' όλες τις ενοχλήσεις κατά καιρούς σε Βυζαντινή αρχαιολογία, αλλά και μητρόπολη η αδιαφορία συνεχίζεται....Μήπως  ο Δήμος μπορεί να κάνει κάτι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: