Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ

Τη χρηματοδότηση μελέτης από την Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με τα επιστημονικά Ιδρύματα του νησιού για το πρόβλημα της ερημοποίησης, ζητά με έγγραφό του ο δημοτικός σύμβουλος Κισάμου και τέως δήμαρχος Ιναχωρίου, κ. Κώστας Κουκουράκης.
'Είναι πλέον φανερό από διάφορες μελέτες ότι η αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών θα επιταχύνει τη διαδικασία ερημοποίησης. Ειδικότερα, η Κρήτη είναι από τις περιοχές, οι οποίες ήδη πλήττονται και θα πληγούν ακόμη περισσότερο, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, με προφανείς συνέπειες στην οικονομία και ειδικότερα στην αγροτική παραγωγή', αναφέρει ο κ. Κουκουράκης, ο οποίος και προτείνει στην Περιφέρεια Κρήτης: 'Να χρηματοδοτήσει μελέτη και σε συνεργασία με τους πανεπιστημιακούς φορείς και τα Τεχνικά Επιμελητήρια ΤΕΕ - ΓΕΩΤΕΕ, τους φορείς έρευνας της Κρήτης (Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης - Ινστιτούτο Υποτροπικών και Ελιάς - Μ.Α.Ι.Χ. κ.λπ.) εκτός των άλλων να προσδιορίσουν τις περιοχές της Κρήτης όπου υπάρχει σε ταχύτερη εξέλιξη το φαινόμενο (λόγω και των ανορθόδοξων αρδευτικών και καλλιεργητικών μεθόδων), αλλά και τις περιοχές όπου δεν υπάρχει σημαντικός υδροφορέας υπόγειων υδάτων, ώστε η Κρήτη τα επόμενα χρόνια να είναι προετοιμασμένη. Με βάση αυτή τη μελέτη θα μπορούν να προσδιοριστούν εκτός των άλλων και οι προτεραιότητες υλοποίησης αρδευτικών έργων, αλλά και οι βέλτιστες καλλιεργητικές τεχνικές, οι οποίες θα συμβάλλουν κατά το δυνατόν λιγότερο στην επιτάχυνση της διαδικασίας της ερημοποίησης.
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: