Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΒΟΗΘΕΙΑ...ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», με χιλιάδες ηλικιωμένους που δεν έχουν συγγενείς να μένουν εκτός προγράμματος, καθώς αλλάζουν οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στην προνοιακή αυτή δομή.
Οι νέοι όροι έχουν τεθεί από την ΕΕ, χωρίς περιθώρια τροποποίησης, γεγονός που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από δημάρχους, οι οποίοι κάνουν λόγο για «αντικοινωνικές» και «αυστηρές προϋποθέσεις, που αφήνουν εκτός προγράμματος χιλιάδες ηλικιωμένους.
Πιο συγκεκριμένα, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα έχουν μόνο όσοι έχουν κάποιο συγγενικό πρόσωπο άνεργο ή που απειλείται από την ανεργία. Στα άτομα αυτά θα δίνεται από τον ΟΑΕΔ το κουπόνι ώστε το πρόγραμμα να παρέχει τις υπηρεσίες του στους ηλικιωμένους.
Όσοι δεν έχουν συγγενείς ή δεν έχουν άνεργο στην οικογένεια μένουν εκτός προγράμματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η προνοιακή δομή το 2011 θα εξυπηρετεί μόλις 30.000-33.000 ηλικιωμένους από 90.000 που φροντίζει σήμερα.
πηγη
Ρεζίλια των σκυλιών θα καταντήσουμε ...... με υπογραφή μάλιστα Ε.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: