Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ;

"Τέλος στα σενάρια περί ανεξαρτησίας έβαλε η εκδήλωση μνήμης για την Επανάσταση του Θερίσου καθώς, όπως τόνισε ο ομιλητής Γιώργος Πρασιανάκης, ο Ελευθέριος Βενιζέλος 'στέλνει το μήνυμα ότι ο αγώνας του, που ευδοκίμησε κάτω από τη σημαία «Ενωση ή Θάνατος», δεν σταματά ποτέ.
Η Κρήτη ήταν, είναι και θα παραμείνει διακεκριμένο επίλεκτο τμήμα της μίας, αδιαίρετης, ανεξάρτητης και ελεύθερης Ελλάδας. Της μεγάλης Ελλάδας, των οραματιστών και των ελπίδων αυτών που πέρασαν, θα ’ρθούνε και θα περάσουν'.
Παράλληλα, οι ακατάλυτοι συμβολισμοί της Επανάστασης του Θερίσου για ανεξαρτησία και δημοκρατία, με αφορμή τα γεγονότα της διεθνούς επικαιρότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, επισημάνθηκαν κατά την εκδήλωση για τα '106 χρόνια από την Επανάσταση του Θερίσου', που διοργάνωσε το Σάββατο η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλο» στο Θέρισο."
Aυτά γράφουν σήμερα τα Χανιώτικα νέα παρ΄όλο που στην σελίδα το E-Bay πωλούν την κρητική σημαία στην τιμή των 9.90 Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: