Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ....ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ;

Τις θέσεις του Δημάρχου Κισσάμου Γιώργου Μυλωνάκη σύμφωνα με τις οποίες κρίνεται αναγκαία η αναβάθμιση του Λιμενικού Σταθμού Κισσάμου σε Υπολιμεναρχείο, κατέθεσε με σχετική αναφορά του στην Βουλή ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης. Η αναφορά έγινε προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή.
Φυσικά και στις 23/04/2008 ο Βορίδης του Λάος είχε ξανακάνει ίδια Επερώτηση:
Ειδικότερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων και το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, λειτουργούν με τη μισή περίπου δύναμη από αυτή που προβλέπει η Οργανική σύνθεση, τα δε σκάφη του Λ.Σ., παρά τις αυξημένες απαιτήσεις (συνεχή περιστατικά αποβίβασης λαθρομεταναστών, περιστατικά ρύπανσης θαλασσίου περιβάλλοντος, αύξηση της επιβατικής κίνησης κλπ), λειτουργούν με την ελάχιστη σύνθεσή τους. Εξάλλου, θεωρείται αναγκαία η μεταφορά του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων στη Σούδα, όπου και διενεργείται ο κύριος όγκος των δραστηριοτήτων του Νομού, μαζί με την αναβάθμιση του Λιμενικού Σταθμού Κισσάμου σε Υπολιμεναρχείο λόγω της αυξανόμενης κίνησης στον ομώνυμο λιμένα.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Σκοπεύει το Υπουργείο να προχωρήσει σε ριζική αναδιάρθρωση των Λιμενικών Υπηρεσιών ώστε αυτές να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του Νομού, και αν ναι, με ποιον ακριβώς τρόπο θα επιτευχθεί αυτό;
2. Θα στελεχωθούν οι σχετικές Υπηρεσίες με το απαιτούμενο προσωπικό και προτίθεται το Υπουργείο να διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια για τον εκσυγχρονισμό των επιχειρησιακών μέσων; 
Και τι έγινε άλλαξε τίποτα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: