Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

Κοινή συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων του Παγκρητίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΕΧΩΔΕ και της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ (ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ). Ανατολικής Κρήτης, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες, ενώ εκφράστηκε η αντίθεση για την ίδρυση της εταιρείας  "Υποδομές Κρήτη Α.Ε". Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε :
Η υπό ίδρυση Κρήτη ΑΕ.
Το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την Αρχή Ελέγχου Μελετών και Έργων, Μελετών, Δημοσίων Έργων, Απαλλοτριώσεων.
Η εφαρμογή του Καλλικράτη στη Δημόσια Διοίκηση και οι επιπτώσεις του στην κοινωνία και τους εργαζομένους.
Τα προβλήματα του τόπου και των εργαζομένων.
Στη συνάντηση αυτή τα Διοικητικά Συμβούλια αποφάσισαν από εδώ και στο εξής να αγωνιστούν με όλες τις δυνάμεις τους, με κοινές εκδηλώσεις, κινητοποιώντας όχι μόνο τα μέλη τους αλλά και την κοινωνία της Κρήτης για :
Να αποτρέψουν την ίδρυση της Κρήτης Α.Ε.
Να αξιοποιηθεί το επιστημονικό και Τεχνικό προσωπικό των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Κρήτης για τη Παραγωγή Μελετών και Δημοσίων Έργων (ΒΟΑΚ, Αεροδρόμιο, Υποδομές κλπ )που τόσο ανάγκη έχει η Κρήτη.
Να διαφυλαχθεί ο Δημόσιος Χαρακτήρας των Τεχνικών Υπηρεσιών και των Δημοσίων Έργων.
Να συνταχθούν με όλο το Συνδικαλιστικό Κίνημα όλης της Χώρας γα να βροντοφωνάξουν μέχρι εδώ δεν ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ και να υπερασπιστούν οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα.
Ανατολικής Κρήτης είπαμε..γιατί η δυτική έχει δέσει τον γάιδαρο της....μετά λένε ότι θα φέρουν την έδρα της εταιρείας στα Χανιά; Σιγά να μην το πιστέψουμε;
Ήδη κάνουν προσπάθειες να αποτρέψουν την ίδρυση της!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: