Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΝΤΟΠΙΟ ΙΝΑΤΙ

Το κλειστό γυμναστήριο βρίσκεται σε καλό δρόμο ..όπως λένε οι πηγές μας, σε καμιά 15αριά χρόνια θα ξεκινήσει ....το Θεοχαράκειο του οποίου η μελέτη ήταν τελειωμένη υπόθεση και η υπόσχεση ότι θα ξεκινούσαν τα έργα τον Οκτώβριο-Νοέμβριο-Δεκέμβριο-Ιανουάριο Φεβρουάριο μετατέθηκε για Μάρτιο. Τα κλειστά γυμναστήρια των σχολείων που είναι ετοιμόρροπα, είναι λένε αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Κατά τα άλλα στη μικρή μας πόλη όλα λειτουργούν καλώς....
Φυσικά τα παιδιά μας είναι ενθουσιασμένα με αυτήν την κατάσταση αφού να σκεφτείτε ότι ξυπνούν το πρωί και δεν σκέφτονται τίποτα άλλο εκτός από μηχανάκια-ίντερνετ καφέ και κανένα στριφτό τσιγαράκι στα μέσο-διαλείμματα. Τώρα ποιος τα σπρώχνει εκεί ας το ψάξουμε για άλλη μια φορά, κύριοι διοικούντες. 
Μήπως θα ήταν καλύτερο να μας ενημερώνατε γι΄αυτά τα θέματα....ή στο προεκλογικό  φυλλάδιο σας ..αθλητικά έργα δεν υπήρχαν.
Ας καταλάβουμε ότι για να φτιάξουμε μια κοινωνία των πολιτών, που τόσο την ενστερνίζεστε, να έχει και ορίζοντα ..πρέπει να ξεκινήσετε από τα χαμηλά.... την νεολαία και τον μαθητόκοσμο..απ' ότι βλέπω όμως νωρίς χάσαμε το παιχνίδι αυτό!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: