Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΣΤΑΣΗΜΟΤΗΤΑ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων κ. Σταύρος Καλογιάννης και ο Γραμματέας Νέων Τεχνολογιών Έρευνας και Καινοτομίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαν. Βολουδάκης, μετά την επίσκεψή τους στα Χανιά, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση για τον Βόρειο οδικό άξονα:
-    Ο Βόρειος οδικός άξονας της Κρήτης (ΒΟΑΚ), το σημαντικότερο έργο υποδομής του νησιού παρουσιάζει πλήρη στασιμότητα, ιδιαίτερα μάλιστα στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο δεν έχει προκηρυχθεί ούτε μια μελέτη για τα έργα που είναι σε εκκρεμότητα ! Άμεσες προτεραιότητες για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων αποτελούν η σύνδεση του κόμβου των Μουρνιών με την πόλη των Χανίων, ο ανισόπεδος κόμβος Καλυβών, η προκήρυξη των τμημάτων από Καλύβες ως Ρέθυμνο, καθώς και η παράκαμψη του Καστελίου Κισσάμου. Οι καθυστερήσεις οφείλονται και στην πλήρη αβεβαιότητα όσον αφορά την Ανώνυμη Εταιρεία που θα διαχειριστεί τον ΒΟΑΚ, την οποία το Υπουργείο ΠΟΜΕΔΙ έχει εξαγγείλει επανειλημμένως εδώ και ένα χρόνο, αλλά ακόμα αγνοείται η τύχη της.
Σε αντίθεση με άλλα μέρη της Κρήτης η στασιμότητα είναι λόγω της οικονομικής κρίσης, ίσως και της κυβερνητικής ανικανότητας στην περιοχή μας όμως η στασιμότητα είναι χρόνια και έχει γίνει συνήθεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: