Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΤΑ

Και επίσημα θεσμοθετείται η Δημοτική Φορολογική Ενημερότητα την οποία είχε προαναγγείλει πριν σχεδόν τρεις εβδομάδες ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης*
 Συγκεκριμένα, στην παράγραφο 8 (πρόκειται για προσθήκη στο άρθρο 26 ν.1882/1990 (Α΄43) η οποία προβλέπει τα εξής: «Αν ζητείται αποδεικτικό ενημερότητας για είσπραξη χρημάτων και δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις της παραγράφου 3 για τη χορήγησή του, ούτε συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 83 του ν.δ. 356/1974 (Κ.Ε.Δ.Ε.) περί συμψηφισμού, εκδίδεται από την υπηρεσία στην οποία είναι βεβαιωμένη η οφειλή, βεβαίωση οφειλής προς το Δημόσιο, η οποία κατατίθεται αντί του αποδεικτικού ενημερότητας στην υπηρεσία ή τον οργανισμό πληρωμής», πρόκειται να προστεθεί ότι: «Επίσης κατατίθεται βεβαίωση οφειλής προς τους Δήμους που δεν εξυπηρετούνται αυτοτελώς από την οικεία ΔΟΥ και η οποία εκδίδεται από την ταμειακή υπηρεσία τους».
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για να προχωρήσει κάποιος πολίτης σε συναλλαγή είτε με το δημόσιο είτε με ιδιώτες, θα πρέπει να έχει εκτός από την κλασσική φορολογική ενημερότητα και δημοτική.
Να σημειωθεί ότι στην εποχή του "Καποδίστρια" πολλοί μικρού δήμοι δεν είχαν αυτοτελή ταμειακή υπηρεσία και εξυπηρετούνταν από τις οικείες ΔΟΥ, ωστόσο με τον "Καλλικράτη" όλοι οι δήμοι θα ιδρύσουν πλέον ταμειακές υπηρεσίες. Ωστόσο, η διατύπωση στο φορολογικό νομοσχέδιο περί Δήμων "που δεν εξυπηρετούνται αυτοτελώς από την οικεία ΔΟΥ" αφορά την υφιστάμενη κατάσταση.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: