Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ KAI ΓΙΑ .....ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ

Πλειοψηφικό ρεύμα ανάμεσα στους δημάρχους της χώρας έχει η εκλογή τους από τον πρώτο γύρο με 42%. Αυτό προκύπτει από τις επώνυμες απαντήσεις των 830 από τους 900 αιρετούς σε σχετικό ερωτηματολόγιο της εταιρείας Κάπα Research. Πρόκειται για έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τις 11 Ιανουαρίου έως τις 31 Μαρτίου 2010 κατόπιν παραγγελίας του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ).
Καλά θα τρελαθούμε όταν ψηφίστηκε από την Ν.Δ το μέτρο αυτό ....σχεδόν όλη η Ελλάδα ήταν αντίθετη, σήμερα βλέπω πρώτα τους αυτοδιοικητικούς να το υιοθετούν και όπως ευκόλως εννοείται, πρόσχημα θα αποτελέσει για την κυβέρνηση ..... για να το .....εφαρμόσει.

Στην ίδια έρευνα το 82,3% δηλώνει ότι δεν θέλει να συνεχίσουν τα κόμματα να δηλώνουν υποστήριξη σε υποψηφίους δημάρχους και μόλις το 12,3 % λέει «ναι» σ’ αυτή την πρακτική. Επιπλέον, δύο στους δέκα δημάρχους (ποσοστό 21,3%) δηλώνουν ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι, ενώ το 78,7% δηλώνουν πως θα είναι εκ νέου. 

Καλόμαθε η γριά στα σύκα!!!Φυσικά την στήριξη θα την πάρουμε φέτος ανεπίσημα, σιγά να μην την διατυμπανίσουμε μετά και αυτό το πολεμικό πολιτικό σκηνικό που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα.

Το ποιο ενδιαφέρον όμως της έρευνας είναι η αποτίμηση του απερχόμενου «Καποδίστρια» από τους αιρετούς. Το 75,8% λέει ότι ο Καποδίστριας ήταν σωστός και άλλαξε την κατάσταση προς το καλύτερο, ενώ το «δεν άλλαξε την κατάσταση» και «έκανε την κατάσταση χειρότερη» είναι μόλις 16,6%. Τι νομίσατε κορόιδα είναι να πούνε ότι δεν έκαναν έργο οι .... νυν δήμαρχοι ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: