Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΑΠΟΨΗ

Τον τελευταίο καιρό κάποιοι πάνε να μας τρελάνουν, ακούμε λοιπόν και διαβάζουμε- η παραλία είναι το καλύτερο μέρος να ξεφυλλίσεις τις ντόπιες φυλλάδες...γιατί σηκώνοντας απλά το μάτι σου από την φυλλάδα μπορεί να τον δεις και μπροστά σου τον αρθρογράφο- σχόλια για την αναποτελεσματική όπως ως και σήμερα αποδείχθηκε συγκέντρωση των αυτοδιοικητικών στο δημαρχείο μας. 
- Εντάξει και τι έγινε, ήταν αναποτελεσματική!! Ο λαός της πόλης, αλλά πολύ περισσότερο οι ηγετικές προσωπικότητες της περιοχής μας, ήταν απροετοίμαστες για το grosso κόλπο!
Παρ' όλο αυτά διαβάζω με υπονοούμενα, διαβάζω με γρίφους στιχάκια και κειμενάκια που στο τέλος θα με κάνουν ξεφτέρι Poirot (Πουαρό)!
Αλήθεια καταβάλω μεγάλη προσπάθεια να καταλάβω ποιον εννοεί ο κάθε αρθρογράφος ή τι εννοεί. Όμως πολύ περισσότερο κουράζομαι να καταλάβω αν ο εκάστοτε αρθρογράφος ενεργεί εξ αγάπης για τα δρώμενα της περιοχής μας ή ενεργεί όπως ξέρει χρόνια τώρα από του πονηρού!
Και το παράλογο όσο και παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι ..... όταν γράφεις σε μια επώνυμη εφημερίδα τα διφορούμενα φέρνουν γκρίνια, τα ανάλγητα φέρνουν εμετό!!!
Πάντως ένα πράγμα πρέπει α καταλάβουν όσοι ασχολούνται με τα κοινά.....στην γειτονιά μας κάτι άλλαξε....τώρα αν μας βγει σε καλό ή κακό θα δείξει. 
Όμως είναι καλύτερα οι συνάξεις και τα συναπαντήματα να γίνονται φανερά, παρά να μαζευόμαστε σαν μασόνοι στα σπίτια - με το λυκόφως του καλοκαιριού- και να αποφασίζουμε για το μέλλον της ..... ντόπιας κυβέρνησης.
Και ένα τελευταίο ......ο κόσμος δεν μασάει πια, γνωρίζει πλέον ποιοι μας έσκαβαν τον λάκκο, αλλά και ποιοι ήθελαν παιχνίδια εξουσίας υπογείως!!
Ο ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΕΣΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: