Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ; ΤΙ..;

Διαβάζω σε φιλικό μπλοκ
Ελληνικά διπλώματα οδήγησης αυτοκινήτων: Το "λάδωμα" σε όλο του το μεγαλείο... 
Το "λάδωμα" δεν είναι ένα φαινόμενο νέο, αλλά μαθαίνεται στον Έλληνα είτε άμεσα, είτε έμμεσα εξ απαλών ονύχων.
Κάτι πήρε το αυτί και το μάτι μας για κάτι "λαδώματα" αξίας 200€ και 250€ κυρίως στις μεγαλουπόλεις και ειδικά στην Αθήνα (100€ για τον κάθε εξεταστή και 50€ μίζα για το δάσκαλο άμα λάχει) προκειμένου να μπορέσει κάποιος να αποκτήσει άδεια οδήγησης αυτοκινήτου.
Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις που με τον τρόπο τους ("ο νοών νοείτω") τόσο οι εξεταστές όσο και ο δάσκαλος σε αναγκάζουν να "λαδώσεις", ακόμα και αν είσαι αντίθετος με τέτοιου είδους πρακτικές και επιθυμείς να πάρεις το δίπλωμα με το σπαθί σου.
Φανταζόμαστε πως ο κ. Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων είναι ενήμερος, οπότε θα θέλαμε να τον ρωτήσουμε ως πότε θα διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση και οι κύριοι αυτοί θα εκμεταλλεύονται την ανοχή του ελληνικού κράτους και θα φοροδιαφεύγουν;
 

Ναι μωρέ τώρα θυμήθηκα .. .πριν κάμποσα χρόνια και στην γειτονιά μας είχε γίνει ντόρος με κάτι τέτοιο, ναι!!!  Μάλιστα είχε γίνει και σλόγκαν αν σε έβλεπαν να μην μπορείς να παρκάρεις ή να βάλεις την όπισθεν: Από του ..... το πήρες το δίπλωμα;
Άκου να δεις τι μας λένε τώρα, εμείς εδώ κάτω τα μισά διπλώματα μας τα είχαμε πάρει με ένα τενεκέ λάδι και τα υπόλοιπα με ένα κεφαλοτύρι.... σιγά το νέο!!!

1 σχόλιο:

REBET CAFE είπε...

Ψεμματα φιλε ψεμματα !!!!!

Εχω ακουσει και για πιο πολλα... βασικα σε κοβει ο αλλος απο το σουλουπι και σου εχει κοψει το κουστουμι !!

Αν αποδειχτεις δυσκολος κατεβαινει η ταριφα...