Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

Μια από τα ίδια και στην δεύτερη κουβέντα των εν τη ενώσει αυτοδιοικητικών. Ρεζουμέ απλό, κανείς δεν κάνει πίσω, κανείς δεν θέλει να υποχωρήσει στο θέμα της ηγεσίας. Γνωστό, αλλά πασίγνωστο πλέον και για ποιον κτυπά η καμπάνα του ..θέλω συνένωση.
Η μάζωξη ήταν μικρή και αν απομόνωνες τους δημότες που δεν θα κατέβουν σαν υποψήφιοι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, δεν θα έβρισκες δυό ..ο ένας ο υποφαινόμενος. 
Φυσικά τα νέα ήταν πολλά.... καταρχάς δεν θέλει χρίσμα η κα. Σκουλάκη, το ξεκαθάρισε, στο ψηφοδέλτιο της θα υπάρχουν νέα πρόσωπα, 2-3 τα είδαμε εκεί, αλλά θέλει να είναι πολυσυλλεκτικό κατα βάθος. (θα την αφήσουν;) Εντύπωση πάντως έκανε ότι δεν υπήρχαν τα πρωτοκλασάτα ονόματα της περασμένης τετραετίας, μόνο οι νυν αντιδήμαρχοι (ισες). Μάλιστα σε πηγαδάκι ακούστηκε ότι κατεβαίνει μαζί της και το βαρύ πυροβολικό της Κισάμου αυτήν την στιγμή ..άντρας γιατρός.... μην ρωτάτε περισσότερα!
Ο κ. Καλαιτζάκης δέχτηκε τα πυρά από τους νέους επιτελάρχες του ΠΑΣΟΚ στην Κίσαμο, αλλά δεν ίδρωσε και το αυτί του, μιας και όλοι γνωρίζουμε ότι ο πολιτικός λόγος του Γιώργη, περιέχει πάντα τρανταχτά επιχειρήματα όσο και ειρμό.
Ο κ. Κουκουράκης συνοδευόμενος από αρκετούς φίλους του, ήταν σταθερός και ξεκάθαρος. Ναι στην συνεργασία αλλά με όρους. Μάλιστα φαίνεται ότι του αρέσει το "πολιτικό" παιχνίδι και δεν λέει ποτέ όχι όταν υπάρχουν πολλά να ειπωθούν... μάλιστα είναι ένα από τα προτερήματα του.... να ακούει δηλαδή!!
Ο κ. Κουνελάκης σταθερός χρόνια τώρα και μάλλον αυτός είναι και ο μόνος που έχει τον απάνω λόγο να θέλει την συνεργασία, μιας και είναι δύσκολο να τα βάλει με τα " θεριά" ..όπως παρουσιάζονται σήμερα οι  ... υπόλοιποι.
Ο κ. Μυλωνάκης δεν ήταν παρών, αλλά διαβάστηκε μια επιστολή του που ..σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Είναι και ο μόνος που δεν κουβεντιάζει για τέτοιου είδους συνεργασία !!!
Τέλος θέλω να αναφερθώ στο Σπύρο μας, τον γιατρό τον κ. Καστανάκη,  παρ΄ολο που βάλλεται για την ιδέα του, είναι αγνός και ξάστερος και λάθος σε όποιους του ρίχνουν μικροκομματικά οφέλη. Αγαπά τον τόπο του, το έχει αποδείξει. Μακάρι να ήταν και άλλοι σαν τον κ. Καστανάκη.
 Τέλος θα έχουμε και συνέχεια την ..Πέμπτη. 
Υ.Σ Οι πολίτες πάντως σίγουρα θα είναι απόντες, ίσως όμως συγκινηθούν και αλλάξουν γνώμη, μερικοί εκλεγμένοι μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: