Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Έληξε στις 23.30 η πολυσυζητημένη εκδήλωση των 7 αυτοδιοικητικών σχετικά με το κοινό πρόγραμμα θέσεων, στόχων, και ενεργειών για ένα καλύτερο Καλλικρατικό δήμο που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου Κισάμου!
Τα συμπεράσματα πολλά ...όχι βέβαια επί του θέματος αλλά για όλα τα άλλα που πραγματικά μας ενδιαφέρουν!!!
Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή... όλοι συμφωνούν σε κοινό ψηφοδέλτιο αλλά δεν ξέρουν πως θα το φτιάξουν και το δυσκολότερο ποιος θα το ηγηθεί! Όλοι θέλουν απεμπλοκή από τα κομματικά γρανάζια….. τώρα θα έλεγα εγώ …..μιας, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, όλοι που μίλησαν έχουν εκλεγεί με κομματική ψήφο επανειλημμένως! 
Και μάλλον όλοι συμφωνούν ότι τελικά ..διαφωνούν……αλλά δεν ξέρουν που !!!
Πάντως μάθαμε πολλά ...... ενδιαφέροντα. Δήλαδή οτι.....
Α) Η κουβέντα ..... έγινε για να βρουν «σπίτι» αυτοί που δεν έχουν! Σπίτι= συνδυασμός.
Β) Μάθαμε ότι η κ. Σκουλάκη θα είναι παρών, χωρίς όμως να επισημοποιεί την υποψηφιότητα της!! Περισσότερες πιθανότητες εγώ βλέπω να ηγηθεί άλλος τον ίδιο χώρο…τώρα αν είναι από το ίδιο σπίτι θα το μάθουμε σύντομα!!!
Γ) Δυο νέες υποψηφιότητες «έπεσαν»στην αίθουσα….. μια από το μεγάφωνο  και μια στα μουλωχτά! Πάντως και οι δυο δεν διαψευστήκαν, αν και ο ένας ήταν παρών …. δια αντιπροσώπου!!!
Δ) Ο κ. Καλαιτζάκης διαφάνηκε ότι είναι και ο μόνος που ήθελε και θέλει συνεργασία! Μάλιστα η συζήτηση του πήγε κουτί! Τώρα πως την πάτησαν κάποιοι προοδευτικοί αυτό ας το αφήσουμε για την επόμενη κουβέντα!
E) Σαφώς και δεν κυνδυνεύει η δημοκρατία μας .... απο τους ανθρώπους που σχεδίασαν την κουβεντούλα!!! 
Το ρεζουμέ στην υπόθεση ήταν ότι όλοι που μίλησαν πλην ….. πολιτών, μίλησαν για την πάρτη τους και την πορεία τους… Φυσικά προτάσεις στόχοι και ενέργειες δεν ακούσαμε….ίσως τις κράτησαν για το σουβλατζίδικο που έτρεξαν άπαντες μετά!!!
Κρίμα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: