Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Ανοίγουν οι διαδικασίες κατάθεσης υποψηφιοτήτων από το ΠΑΣΟΚ και τουλάχιστον επτά με οκτώ ονόματα από την Κρήτη ακούγεται ότι θα βρεθούν με αίτηση, για το χρίσμα του αιρετού περιφερειάρχη, στα χέρια της Επιτροπής Αξιολόγησης Υποψηφιοτήτων. Παρόλα αυτά τα ονόματα που συζητούνται ότι θα ήθελαν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον είναι κατά πολύ περισσότερα, ανεβάζοντας τον αριθμό σε τουλάχιστον 11.
Πρόθεση για το χρίσμα της Περιφέρειας Κρήτης έχει εκφράσει ο υφυπουργός Οικονομίας Σταύρος Αρναουτάκης ενώ σε ανύποπτο χρόνο, πριν την παρουσίαση του Καλλικράτη, είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης. Ωστόσο, η λίστα με τα ονόματα των επίδοξων υποψήφιων για το χρίσμα του αιρετού περιφερειάρχη καθημερινά εμπλουτίζεται με νέα ονόματα, στο πλαίσιο των σεναρίων και των διεργασιών που βρίσκονται πλέον στο απόγειό τους. Για παράδειγμα, άλλα ονόματα που ακούγονται είναι αυτά της περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και καταγόμενη από το Ρέθυμνο Μαίρη Λιονή, ακούγεται το όνομα του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος δηλώνει στη διάθεση του Κινήματος, η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ Μαρία Σκραφνάκη, ενώ έχει συζητηθεί και το όνομα του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλη Καρχιμάκη. Ενδιαφέρον είχε ακουστεί ότι είχε εκφράσει και ο άλλοτε τσάρος της ελληνικής οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι «δεν περνάει ούτε από τα Χανιά».
Αλλά όπως λέει και ο Τοτός
Ο περιφερειάρχης πρέπει να είναι μορφωμένος, να μιλεί ξένες γλώσσες γιατί είμαστε τουριστικός και εμπορικός προορισμός. Να είναι της πιάτσας και να έχει δουλέψει στη ζωή του. Να μην είναι συνδικαλιστής, να μην είναι παιδί του κομματικού σωλήνα, να είναι ηθικός και με καθαρά χεριά. Αυτός πρέπει να είναι.....μάλλον πρέπει να τον κάνουμε εισαγωγή !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: