ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ! ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.
Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.
Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010
ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
Εγκρίθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (IOC) η χρηματοδότηση της πρότασης για την υλοποίηση εξειδικευμένων δράσεων με στόχο την προβολή του Κρητικού Ελαιολάδου, ύψους 36.270,00 € που είχε υποβάλει στο Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (IOC), στα πλαίσια της πρόσκλησης ‘GRANTS FOR OLIVE OIL PROMOTIONAL ACTIVITIES 2010”, το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων σε συνεργασία με τo ‘Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας’. Αντικείμενο της πρότασης είναι η υλοποίηση τριημέρου προγράμματος για την προβολή του Κρητικού Ελαιολάδου σε ομάδα διεθνώς αναγνωρισμένων δημοσιογράφων γαστρονομίας από την Ελλάδα, ΗΠΑ, Καναδά, Κίνα, Ρωσία, Ινδία, Ιαπωνία, Γερμανία, Γαλλία και Σουηδία. Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει την υλοποίηση σεμιναρίου για την ποιότητα και τα ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του Κρητικού Ελαιολάδου με παράλληλη υλοποίηση γευσιγνωσίας ελαιολάδου στο Ινστιτούτο και την ανάδειξη της κεντρικής του θέσης στη διεθνώς αναγνωρισμένη Κρητική Διατροφή. Παράλληλα θα υλοποιηθούν πρακτικά σεμινάρια Κρητικής κουζίνας με βάση το ελαιόλαδο, επισκέψεις σε μνημειακά ελαιόδεντρα, παρακολούθηση της διαδικασίας παραγωγής στο χωράφι και εξαγωγής σε ελαιουργεία, ενώ θα δημιουργηθεί έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό ενημέρωσης του καταναλωτή. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί την ελαιοκομική περίοδο 2010 (αρχές Δεκεμβρίου) και οι προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι θα επισκεφτούν και τους τέσσερις νομούς της Κρήτης, ούτως ώστε να γνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και του τοπικά παραγόμενου ελαιολάδου, ενισχύοντας και την έννοια της Κρήτης ως γαστρονομικού προορισμού με μεγάλο πλούτο και ποικιλία.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου