Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

IΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ και ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Με πρόταση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων περιελήφθησαν στον νέο Νόμο για τη «Νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ν.3852/2010 ΦΕΚ 87/Α/7-6-2010) διατάξεις που προωθούν την ισότητα των φύλων και ειδικότερα:
 Α. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
 Β. ΔΗΜΟΣ
Οι πολιτικές ισότητας των φύλων αποτελούν για πρώτη φορά αντικείμενο υπηρεσιακής μονάδας (μαζί με την κοινωνική πολιτική) που θα περιλαμβάνεται στους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των Δήμων  (άρθρο 97, παρ. η). 

Με αυτές τις ρυθμίσεις δίνεται η δυνατότητα στην αιρετή Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να αναλάβει ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη πολιτικών και δράσεων για την ισότητα των φύλων.

Ε’ από μας την πήραν την ιδέα.... μιας ο δικός μας δήμος έχει γυναίκα δήμαρχο αλλά και δυο γυναίκες αντιδημάρχους, ακόμα στα γραφεία στο μόνιμο προσωπικό, η αναλογία είναι καθαρά γένους θηλυκού .....άρα το πρόβλημα θα το έχουν πλέον οι γυναίκες, που θα πρέπει να κάνουν λίγο κράτει!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: