Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έρχονται στα Χανιά και βλέπουν ασχήμιες... 
Τις ομορφιές των Χανίων αποφάσισε να επισκεφτεί ο Βρετανός Κιθ Τορέιντ, ο οποίος μέσα σε μία εβδομάδα βίωσε τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η παλιά πόλη. Με επιστολή του προς τον ξενοδόχο στον οποίο έμενε, του ζητά “να κάνει κάτι για να γίνει φιλόξενη η πόλη”. Ο Κιθ, από το Νορθάλερτον της Αγγλίας, έμεινε για λίγες μέρες με τη σύζυγό του στο ξενοδοχείου του Αντώνη Τροχαλάκη στην παλιά πόλη. Έχοντας ακούσει και διαβάσει τα καλύτερα για το παλιό λιμάνι, προτίμησε να μείνει εκεί για να γνωρίσει καλύτερα τις ομορφιές του Ενετικού λιμανιού. Μία εβδομάδα, ήταν αρκετή όμως για να τον κάνει να προβληματιστεί για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, καθώς όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τον κ. Τροχαλάκη, διαπίστωσε πως η παλιά πόλη δεν είναι “φιλόξενη” για τους επισκέπτες.
 
Μετά την επιτυχία να είναι ο κ. Βιρβιδάκης ανάμεσα στους καλύτερους δημάρχους της Ευρώπης ήλθε η παραπάνω επιστολή που ολάκερη μπορείτε να την διαβάσετε στα Χανιώτικα Νέα......
Δεν ξέρω πόση αλήθεια περικλείεται στα γραφόμενα του κρυόκωλου Εγγλέζου, αλλά τα Χανιά μας είναι όμορφα, είναι η ομορφότερη πόλη στην Ελλάδα, είναι η Βενετία της Ανατολής. Μπορεί να μην είναι τέλεια, μπορεί να χρειάζεται κι άλλη προσπάθεια, αλλά αν μπείτε στο διαδίκτυο και ψάξετε για τα Χανιά .....και δείτε τι λόγια λένε όλοι οι υπόλοιποι τουρίστες που μας επισκέπτονται και θα ...... καταλάβετε την προβοκάτσια!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: