Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

ΛΑΦΟΝΗΣΙ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2021 (ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ)

Κάποιοι άλλοι κάνουν σχέδια για την επιβολή εισιτηρίου εισόδου στην περιοχή με το πρόσχημα της προστασία της.
Στην πραγματικότητα βλέπουν την κότα που γεννά τα χρυσά αυγά και προσδοκούν στην  είσπραξη μερικών εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Η πραγματική προστασία της περιοχής ποτέ δεν ήταν και δεν είναι στις προτεραιότητες τους.
Υ.Γ. Λίγα μαθηματικά.
5.000 επισκέπτες την ημέρα Χ 10 ευρώ εισιτήριο εισόδου = 50.000 ευρώ χ 30 ημέρες τον μήνα =1.500.000 ευρώ χ 6 μήνες το χρόνο =9.000.000 εύρω. ( Κάποιοι προτείνουν εισιτήριο εισόδου 20 ευρώ).
Μία τετραμελής οικογένεια Ελλήνων που θα επισκεφτεί την περιοχή θα δαπανήσει.
Τα καύσιμα του αυτοκινήτου.
10 ευρώ τουλάχιστον για το ιδιωτικό πάρκινγκ όπου υποχρεωτικά θα αφήσει το αυτοκίνητο.
4 χ 10 = 40 ευρώ για εισιτήρια εισόδου.
2 χ 10 = 20 ευρώ για δύο ομπρέλες με ξαπλώστρες. (Εκτός από τους Δήμους απαγορεύεται η τοποθέτηση, από επισκέπτες, ομπρελών στο νησί.)
Καφέ - αναψυκτικά τρόφιμα καλύτερα να κρατά από το σπίτι γιατί η επίσκεψη στις καντίνες των Δήμων μάλλον θα είναι απαγορευτική.
Τέλος, μια πρόταση προς τους φίλους ξενοδόχους, που κάθε χρόνο επαναφέρουν την επιβολή εισιτηρίου σε Λαφονήσι - Μπάλο. Προτείνετε την αύξηση του τέλους διανυκτέρευσης, που εισπράττετε από τους πελάτες σας, κατά 0,50 ευρώ και τα χρήματα που θα μαζεύονται να διατίθενται αποκλειστικά για την προστασία Λαφονησίου - Μπάλου - Φαραγγιού Σαμαριάς.
Αλλοδαπός επισκέπτης μαζεύει τα πεταμένα σκουπίδια πάνω στο νησί, τη στιγμή που οι αρμόδιοι είναι απασχολημένοι στο να μαζεύουν ευρώ και τα σκουπίδια δεν είναι στην προτεραιότητά τους.
Βαγγέλης Δεσποτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: