Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

-Επίσκεψη στο Δήμαρχο και αυτοψία στις περιοχές που θα περάσει ο αγωγός από τα φράγματα Ταυρωνίτη είχαμε σήμερα στη Κίσαμο από τους τεχνικούς συμβούλους του υπουργείου υποδομών... έγραψε στην ανάρτηση του ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος ύδρευσης -άρδευσης κ. Θεόφιλος Χριστουλάκης.
Σχεδιασμός πως θα έλθει το νερό όταν θα φτιαχτεί το φράγμα του Ταυρωνίτη, την ίδια ώρα  που ο όμορος δήμος έχει σχεδιάζει και ετοιμάζεται να πάρει 200 κυβικά νερό απο τα Νοπήγεια για τις ανάγκες του. Είναι μια ανταλλαγή νερού σε βάθος χρόνου ... το μόνο θέμα είναι να μην ανταμώσουν οι σωλήνες του ενός με του άλλου.
Κάποιος θα έχει νερό λοιπόν σε 3 μήνες και εμείς θα βρισκόμαστε δυστυχώς ακόμα στον σχεδιασμό... και τις αυτοψίες. Το θέμα βέβαια δεν είναι και τόσο απλό αν το καλοσκεφτείς μιας και απο την μια δίνουμε απλόχερα το νερό που υπάρχει στην περιοχή μας, και απο την άλλη σχεδιάζουν να έλθουν 3 τεράστιες τουριστικές μονάδες στο κόλπο δίχως να έχουμε βρει πως θα τους δώσουμε το απαραίτητο νερό.... κι αν υπάρχει νερό ως τότε. 
Οι καλοί Σαμαρείτες είμαστε.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: