Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

ΜΙΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΕΞΗΓΗΣΗ

Το θέμα με τους δημόσιους χώρους στην Κίσαμο είναι μια πονεμένη ιστορία και ξέρουμε οτι σε αυτούς τους χώρους η ευαισθησία κάποιων κατοίκων είναι μεγαλύτερη, ιδιαίτερα στα χωριά όταν και άμα γίνεται μια καταστροφή ή μια καταπάτηση που η κοινωνία ειναι μικρή και .... αγαπημένη. Στην χθεσινή ανάρτηση μια απο τις πολλές φωτο που παίρνει η σελίδα καθημερινά με τέτοια γεγονότα και δημοσιεύει, πάντα υπάρχει ταυτοποίηση του ανθρώπου που τις στέλνει. Δεν είναι άγνωστος, ούτε ανώνυμος, απλά σαν σελίδα και εφόσον αυτό που καταγγέλλει είναι δημόσιο και δεν αναφέρετε σε συγκεκριμένο όνομα, δεν ειναι ανάγκη να γραφτεί. 
 Η αλήθεια είναι οτι δημιουργήθηκε μια μικροπαρεξήγηση χθες αλλά κατά αρχάς η φωτογραφία ήταν αδιάψευστος μάρτυρας άσχετο αν το μηχάνημα βρισκόταν εκεί απο την τελευταία φωτιά στην περιοχή (έτσι με ενημέρωσαν) και ο τοίχος είχε σπάσει πριν απο δυο μήνες (έχει σπάσει όμως). Ο τοπικός της περιοχής ο Γιώργος Μαρτσάκη θεωρώ οτι έδωσε τις απαραίτητες απαντήσεις και μετά το γηπεδάκι που απόκτησε πρόσφατα η περιοχή όπως έγραψε σε σχόλιο του...... "Η πλατεία- παιδική χαρά αυτή την περίοδο βρίσκεται σε καθεστώς ανάθεσης για ανάπλαση, αντικατάσταση παιδικών οργάνων και περίφραξης ώστε να γίνει ασφαλές για τα παιδιά και να σταματήσουν και οι πειρασμοί για πάρκινγκ."
Θεωρώ οτι με την ανάρτηση αυτή βγήκε και είδηση, αλλά κάποτε θα πρέπει να καταλάβουμε δεν σαν δημόσια εκλεγμένα πρόσωπα πρέπει σε κάθε κατηγορία, βάσιμη ή όχι, να λογοδοτούμε .... αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός της εκλογής κάθε τοπικού και εδώ ο Γιώργος το έπραξε πολύ σωστά.
Κακό χωριό βέβαια τα λίγα σπίτια... αλλά στο παιχνίδι πάντα υπάρχει η γιγάντωση ή στρέβλωση των γεγονότων ειδικά στις μικρές κοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: