Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ - ΕΠΑΛ ΚΙΣΑΜΟΥ συνέχεια

Ολοκληρώθηκε ο αγιασμός στο ΕΠΑΛ Κισάμου με τον καθιερωμένο αγιασμό και την ενημέρωση των εκπροσώπων του δήμου και του κυβερνητικού βουλευτή τέως υφυπουργού παιδείας κ. Διγαλάκη 
Από αυτή την ενημέρωση προέκυψαν τα παρακάτω δεδομένα
1. Ο κύριος Διγαλάκης ανακοίνωσε!!! 
Ότι "ο Δήμος Κισάμου έχει υποβάλει, στην Πολεοδομία, αίτημα έκδοσης άδειας κατεδάφισης του παλαιού, ακατάλληλου μετά τον σεισμό, σχολικού συγκροτήματος, και η ΚΤΥΠ Α.Ε. έχει ολοκληρώσει τις μελέτες και αναμένει την άδεια προκειμένου να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου της κατεδάφισης".
2. Ο δήμος Κισάμου ανακοίνωσε ότι έχει δώσει την μελέτη για κατεδάφιση του κτιριακού συγκροτήματος σε ιδιώτη μηχανικό για να προχωρήσει την διαδικασία μέσω της πολεοδομίας για την αδειοδότηση της κατεδάφισης των κτιρίων. 
Από αυτή την ενημέρωση προέκυψαν τα παρακάτω ερωτήματα
1. Πότε ο δήμος Κισάμου έδωσε την εντολή για την συγκεκριμένη μελέτη?
2. Πότε ολοκληρώθηκε και κατατέθηκε η μελέτη στην πολεοδομία? 
3. Η μελέτη έδειξε κατεδάφιση ολόκληρου του κτιριακού συγκροτήματος ή μέρος αυτού, όπως είχε πει στην τοποθέτηση της στη βουλή και η υφυπουργός Παιδείας κα Μακρή?
4. Μήπως είναι υποχρέωση του δήμου Κισάμου να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της μελέτης για να γνωρίζουμε όλοι εμείς οι πολίτες της Κισάμου? 
5. Γιατί αυτές οι εν κρυπτό διαδικασίες? Ποιος φοβάται και τι? 
6. Κατά την ενημέρωση μας στο ΕΠΑΛ από τον κ. Διγαλάκη μας είπε ότι η κατεδάφιση θα κοστίσει 250.000 ευρώ. 
Είναι ρεαλιστικό το νούμερο, για α) κατεδάφιση χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής, β) απομάκρυνση των υλικών, γ) διαμόρφωση του χώρου για να μην είναι ακαλαίσθητη η είσοδος της πόλης ?
Που θα μεταφερθούν τα άχρηστα οικοδομικά υλικά? 
7. Από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του δήμου ενημερωθήκαμε ότι τα υλικά που υπάρχουν στο κτίριο θα βρεθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα χώρος που θα μεταφερθούν.
Αλήθεια σε ποιο χώρο θα πάνε? 
Ο δήμος θα ενοικιάσει ιδιωτικό χώρο για την τοποθέτηση τους ή θα βρεθεί κάποια αποθήκη να πεταχτούν? 
Θα είναι σε χώρο προστατευόμενο και προσβάσιμο για κάθε χρήση? 
Ενημερωτικά αναφέρω ότι υπάρχουν
Ένα από τα καλύτερα εργαστήρια φυσικής σε επίπεδο νομού Χανίων
Εργαστήριο θερμουδραυλικών
Εργαστήριο ψύξης
Εργαστήριο οχημάτων με αναβατόριο, μηχανές, υπολογιστή κ.λ.π.
Εργαστήριο μηχανολόγων με τόρνους, φρέζες, κοπτικά, τραπέζια εργασίας, οξυγονοκόλληση κ.λ.π.
Εργαστήριο ηλεκτρολογικών και ηλεκτρονικών εφαρμογών
Αρχειακό υλικό των δύο σχολείων 
Βιβλιοθήκη η οποία είχε χρηματοδοτηθεί και χρεωθεί στο ΕΠΑΛ από το υπουργείο παιδείας με βιβλία, ράφια τοποθέτησης, υπολογιστή κ.λ.π.
Αμφιθεατρική αίθουσα εκδηλώσεων 150 ατόμων (μεταλλική και ξύλινη κατασκευή ) 
Κ.λ.π. 
8. Εκ μέρους του δήμου ενημερωθήκαμε ότι η διαδικασία κατασκευής των εργαστηρίων στο ΕΠΑΛ θα ξεκινήσει 15 Οκτωβρίου 2021. 
Θα είμαστε τυχεροί τον Ιανουάριο του 2022 να έχουμε τα εργαστήρια σε λειτουργεία (κατασκευή, διαμόρφωση χώρων, μεταφορά μηχανημάτων ) ή θα χαθεί και η φετινή χρονιά?
Αξιότιμε κύριε δήμαρχε της Κισάμου κ. Μυλωνάκη
Η ενημέρωση των πολιτών δεν είναι υποχρέωση των δημοσιογράφων αλλά είναι θεσμική υποχρέωση σας. 
Αλήθεια η αντιπολίτευση (μεγάλη και μικρή) γνωρίζει όλες αυτές τις εξελίξεις και εάν ναι γιατί δεν υπάρχει ανάλογη ανακοίνωση από τη μεριά τους? 
Αξιότιμε κύριε δήμαρχε μέχρι στιγμής δεν μπήκατε στην ευγενική διαδικασία να απαντήσετε σε καμία από τις τρεις ανοιχτές επιστολές μου. Τώρα όμως οι πρωτοβουλίες που είστε υποχρεωμένος να αναλάβετε θα δώσουν μόνες τους απαντήσεις. Εύχομαι να έχουμε μόνο θετικές εξελίξεις. 
Ψωματάκης Μανόλης 
Εκπαιδευτικός 

Δεν υπάρχουν σχόλια: