Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ.... ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Αν γίνει μια σύγκριση ανάμεσα στα παλιά Λύκεια το Αγίου Αντωνίου και το 5ο Νηπιαγωγείο στην Μητρόπολη, μαλλον αυτό που θα έπρεπε να κατεδαφιστεί και να απαγορευτεί να πηγαίνουν μαθητές και δάσκαλοι θα ήταν το νηπιαγωγείο. Όχι να πηγαίνουν αλλά ούτε να περνούν απο κοντά δεν κάνει μιας και τα σπασμένα τζάμια είναι σαν μαχαίρια στα κεφάλια τους.
Για 3 μέρα όπως με ενημέρωσαν, τα παιδιά θα κάνουν μάθημα στην αυλή για τον φόβο μην πάθουν κάτι, με την σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών, μιας και πάνω από το κεφάλι του στέκονται τα ετοιμόρροπα. Είναι και αυτή μια απο τις περιπτώσεις που μας στεναχωρεί πολύ τα τελευταία χρόνια, αλλά επειδή δεν "μιλάνε" και πολύ εκεί δεν έχει πάρει τις διαστάσεις που πρέπει, όπως των Λυκείων. 
Οι επιτροπές και οι ειδικοί το έβγαλαν κατάλληλο, αλλά φυσικά σε αυτές τις επιτροπές δεν είναι κανένας γονέας που να στέλνει τα παιδιά του σε τέτοιο σχολείο το 2021, το 1821 θα μπορούσε. 
Ήταν και αυτό ανάμεσα στις "υποσχέσεις" που όμως δεν έχουν βρει το κατάλληλο "έδαφος" για να γίνουν έργο... αν και όπως έμαθα ψάχνεται το οικόπεδο εδώ και χρόνια, για να μπει ένα κοντέινερ ή μια προκατασκευασμένη αίθουσα (είμαστε μάνα σε αυτό) για να πούμε οτι κάτι κάναμε.
Το σταυρό κάθε μέρα και ο Θεός βοηθός....

Δεν υπάρχουν σχόλια: