Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ

Τελικά με μια μικρή καθυστέρηση και το νηπιαγωγείο Έλους στα δυσπρόσιτα, όπως διάβασα στη σελίδα του φίλου Νικόλα Κυριτσάκη βγήκε το ΦΕΚ και για το έτερο σχολείο του ορεινού χωριού. Ήταν κάτι που είχε ξεχαστεί, προσωρινά όπως αποδείχτηκε, αλλά στον αγιασμό των σχολείων η διευθύντρια το ανακοίνωσε και το υπενθύμισε. 
Με την κατοχύρωση σαν δυσπρόσιτο σχολείο δίνονται κίνητρα σε εκπαιδευτικούς στην Πρωτοβάθμια και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση (μόρια) και είναι μια σημαντική ώθηση στους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν προτίμηση ώστε να διδάξουν σε αυτά τα σχολεία.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: