Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΣΑΡΙΔΑΚΗ

Το είχα γράψει και παλαιότερα, πριν απο 4-5 χρόνια περίπου, για το Κληροδότημα Ανδρέα Σαριδάκη από την Κερά, που έχει αφήσει δυο μικρά διαμερίσματα στο Δήμο Κισάμου. Μάλιστα για πολλά χρόνια τα διαμερίσματα, που βρίσκονται στο Παγκράτι, δεν νοικιαζόταν, απο το 2012 το ένα είναι κλειστό. Όπως έμαθα και διάβασα και στην διαυγεια του Δήμου Κισάμου η οικονομική επιτροπή αποφάσισε να τα νοικιάσει μάλιστα το ένα βρίσκεται ήδη στην διαδικασία αυτή ενώ στο άλλο αποφασίστηκε να το νοικιάσουν 320 Ε το μήνα. (πρώτη προσφορά)
Είχα γράψει λοιπόν - αν και η αλήθεια είναι οτι δεν γνωρίζω τους όρους που έκανε την δωρεά ο Σαριδάκης- οτι φοιτητές υπάρχουν πολλοί που έχουν πετύχει σε μια σχολή στην Αθήνα, και φυσικά υπάρχουν και κάποιοι απ' αυτούς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να βρούνε ένα σπίτι υποφερτό για τα οικονομικά τους. Δεν θα ήταν λοιπόν παράλογο να γίνεται μια προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση; Δεν πιστεύω ο Δήμος μας να πέσει έξω αν χάσει κάμποσα ενοίκια; Μάλιστα μπορεί να δίνει το ένα για όσο καιρό είναι κάποιος φοιτητής εκεί -εφόσον βέβαια το ζητήσει- με όλες τις προϋποθέσεις συντήρησης του, και το άλλο ας το νοικιάσει για να μην χάνει κιόλας. 
Αυτή θεωρώ οτι είναι η πρωταρχική δουλειά του Δήμου, να βοηθά τους δικούς της ανθρώπους, και αν δεν υπάρχει ζήτηση τότε ας τα κάνει αυτό που πρέπει. Δεν ξέρω αν είναι παράλογο αυτό που ζητάω αλλά υπάρχουν τόσοι και τόσοι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να βρουν σπίτι για το παιδί τους, που πέτυχε σε κάποια σχολή στο Λεκανοπέδιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: