Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΠΑΛ

Η νέα σχολική χρονιά άρχισε σήμερα με τα σχολεία να ανοίγουν κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας. Οι μαθητές προσήλθαν κανονικά για τον καθιερωμένο αγιασμό που έγινε σε όλα τα σχολεία με εκπροσώπους και με τους μαθητές να βρίσκονται στις αίθουσες τους. Ας ελπίσουμε ότι φέτος όλα θα κυλίσουν ομαλά και τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά! Μετά το πέρας των αγιασμών τα παιδιά παραλάβαν και τα βιβλία της νέας σχολικής χρονιάς.

Κάθε σχολείο τέλεσε τον αγιασμό με το πρόγραμμα που έβγαλε ο Δήμος, είναι η πρώτη  φορά που συμβαίνει αυτό, με το ΕΠΑΛ απ' όπου και οι φωτογραφίες, να κάνει τον αγιασμό στις 11.30, ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.κ Αμφιλόχιος, παρουσία του τέως υπουργού παιδείας κ. Διγαλάκης, που τον συνόδευαν, ο αντιδήμαρχος παιδείας του Δήμου Κισάμου κ. Γιώργος Χαχλάκης, ο Θεόφιλος Χριστουλάκης και ο Γιάννης Κελαιδής, απόντος του δημάρχου Κισάμου κ. Μυλωνάκη, λόγω μιας ίωσης που τον ταλαιπωρεί. 
Ανάμεσα στις ειδήσεις της πρώτης μέρας των σχολείων είναι ότι στα δυσπρόσιτα σχολεία δεν είναι τελικά το νηπιαγωγείο στο Έλος ... και ότι ο κ. Διγαλάκης θα έρχεται κάθε χρόνο στον αγιασμό του ΕΠΑΛ και του Λυκείου Κισάμου ασχέτως αν θα είναι ή δεν θα είναι βουλευτής έως ότου φτιαχτούν τα νέα σχολεία, που τόνισε ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο. Η πληροφορία που ακούστηκε ανεπίσημα είναι ότι θα ξεκινήσει η κατεδάφιση τους το καλοκαίρι του 2023. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: