Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΣΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑ ΧΑΙΡΕΘΙΑΝΑ

Συγχαρητήρια στον πολιτιστικό σύλλογο Χαιρεθιανών, αλλά και σε όσους βοήθησαν και έδωσαν ζωή στο παλιό σχολείο του χωριού. Έτσι άλλο ένα παλιό σχολείο στην περιοχή μας σώζεται και προσφέρεται σε ένα σύλλογο για να το κάνει εστία πολιτισμού, ξαναφέρνοντας την ιστορία του και την ιστορία του χωριού στην επιφάνεια.

Η αλήθεια είναι οτι ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ονοματοδοσία του, που σίγουρα οι κάτοικοι εκεί  ξέρουν, αλλά και πιστεύω μετά και την ομιλία να μάθουμε και μεις για τον Μυλωνάκη Κωνσταντίνο. Βέβαια δεν μπορώ να μην πω και την κακία μου για την εδώ κατάσταση που συνεχίζεται....  την περίφημη ονοματοδοσία δημόσιων κτηρίων και δρόμων που όπως φαίνεται κάπου έχει κολλήσει παρά τις μηνιαίες υποσχέσεις της επιτροπής. Σίγουρα δύσκολο έργο αλλά η καθυστέρηση είναι μεγάλη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: