Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΟ .... ΜΑΥΡΟΜΟΥΣΤΑΚΟ!


Στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 25 του Σεπτέμβρη με υπογραφή υπουργού Υποδομών και Μεταφορών καθορίστηκαν τα νέα όρια ταχύτητας στο κομμάτι (Μαυρομούστακο επίσημα πλέον) λίγο πριν απο του Χατζηδάκη το βενζινάδικο και για 700 μέτρα. (την παλιά κατολίσθηση).

Τα νέα όρια ταχύτητας ισχύουν απο την στιγμή που θα τοποθετηθούν οι νέες πινακίδες.

Το άλλο θέμα που προέκυψε εκεί είναι οτι επίσημα πλέον η περιοχή ονομάζεται Μαυρομούστακο... αφού αναφέρετε πλέον σε όλα τα επίσημα έγγραφα αλλά και στην εφημερίδα της κυβέρνησης, παρά τις όποιες ενοχλήσεις των κατοίκων που ξέρουν οτι το Μαυρομούστακο ειναι 3 χιλιόμετρα μακρύτερα προς το Κολυμβάρι. 
Φαίνεται οτι εύκολα και ωραία μπορεί να αλλάξουν ονομασίες περιοχών και πόλεων...μιας και οι μεν δεν γνωρίζουν και οι άλλοι δεν τους ενδιαφέρει ....
Προτείνω για να μην έχουμε και πρόβλημα αργότερα να το διορθώσουμε, κι αν δεν μπορούμε τώρα να τα ονομάσουμε το Πέρα και το Πόδε Μαυρομούστακο.... αφού επιμένουν.

Υ.Σ η περιοχή λέγεται Καλυβάκια και εκεί που είναι το βενζινάδικο του Μίχελα το χειμαδιό... διασταυρωμένο απο κατοίκους της περιοχής. Το Μαυρομούστακο είναι εκεί που υπήρχε το σπιτάκι του γανωτή που παλαιότερα ήταν Χάνι και μάλλον το είχε κάποιος Κακαβελάκης που ενώ είχε άσπρα μαλλιά το μουστάκι του ήταν μαύρο...Μαυρομούστακος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: