Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Μείζον θέμα δημιουργείτε καθημερινά με τις οφειλόμενες απαντήσεις σε ερωτήματα των δημοτών Κισάμου... Θεωρώ με τον ρυθμό που πάμε ο δήμος λίαν συντόμως πρέπει να ανοίξει γραφείο ...εκτός κι αν συνεχίσει να αδιαφορεί για ερωτήσεις σε θέματα που οφείλει να απαντήσει.

Δεν είναι μόνο οι 11+ ερωτήσεις που έκανε χθες ο κ. Ψωματάκης για τα Λύκεια είναι άλλες τόσες επί 40 φορές, για τους δρόμους, για τον βιολογικό, για τον Μπάλο, για το Λαφονήσι, για το σχέδιο πόλης, για για για και για... κάθε πολίτης - δημότης έχει από 3-4.

Θα μου πείτε τώρα αν ο δήμος απαντούσε στον καθένα μας θα χρειαζόταν μια ολάκερη υπηρεσία να ψάχνει και να βρίσκει τις απαντήσεις... που όχι ότι θα μας ικανοποιούσαν αλλά θα μας έλυναν λίγο πολύ την περιέργεια που έχουμε στα τόσα ... γιατί δεν..

Βέβαια από την άλλη, παίζει και το χαρτί .. άκου αλλά μην μιλάς, γιατί αν μιλήσεις πάλι ερωτήματα θα δημιουργήσεις οπότε άκου και προσπέρνα. Και ..... κάποτε θα το ξεχάσουν, θα βαρεθούν να το λένε...θα έχουμε φύγει εμείς από εδώ, κλπ.... βέβαια με αυτόν τον τρόπο δεν λύνεις απλά συσσωρεύεις τα πράγματα για τους επόμενους.. και οι επόμενοι που θα έλθουν έχουν να λύσουν και αυτά και των προηγούμενων που δεν είχαν το θάρρος και την γνώμη να πουν ..ότι δεν γίνονται, ότι δεν μπορούμε, ότι μας κορόιδεψαν και μας.... και δεν μιλάω για το σήμερα αλλά διαχρονικά σε αυτήν την περιοχή της Κρήτης.  Άλυτα προβλήματα δεκαετιών συσσωρευμένα με ελπίδα μας να βρουν λύση αύριο... έ δεν γίνεται αυτό.  

Και ο πολίτης, ο ενεργός δημότης, δεν θα σταματήσει να ρωτάει, δεν θα σταματήσει να θέλει να γίνουν όλα αυτά που έχουμε ανάγκη, ..... εξάλλου ήταν και υπόσχεση ότι όταν θα βγουν θα μας τα κάνουν.. όλα.

Λύση ..έ δεν υπάρχει λύση γιατί απλά ο κάθε επόμενος νομίζει ότι θα τα λύσει όλα, αλλά τα όλα είναι τόσα πολλά που ξεκινάει να σχεδιάζει να τα κάνει αλλά στο τέλος δεν κάνει τίποτα ... μιας και δεν μπορεί. Ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου λοιπόν και από έργα και από ενημέρωση... αλλά οι οφειλόμενες απαντήσεις περιμένουν... και παραμένουν.... 

Για σκεφτείτε πόσες απαντήσεις περιμένετε τόσα χρόνια; Πήρατε καμιά;


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: