Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (μέρος ΙΙ)

 Στο πρώτο μέρος των πολιτικών που πέρασαν απο την Κίσαμο Μέρος Ι βρήκα φωτογραφίες από τους Πλαστήρα, Πυλαρινό, Σοφοκλή Βενιζέλο, Πολυχρόνη Πολυχρονίδη, και όπως μου μήνυσε αναγνώστης το blog θα μου στείλει και του Ελευθέριου Βενιζέλου που ερχόταν τακτικότατα στην Κίσαμο, μάλιστα διανυκτέρευε αρκετές φορές στα Τοπόλια στου Μαρκαντώνη, στον Πλάτανο στου Κατζουράκη και στην βίλα της Αρτεμισίας Ξαγοράρη.
Στο δεύτερο μέρος έχουμε φωτογραφίες από τους...
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με την Ντόρα το 1964-65 στην είσοδο της πόλης.
1971 και 1973 μας επισκέφτηκε για τους εορτασμούς των εκατό πενήντα χρόνων από την επανάσταση του '21 ο τότε Α΄ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης "χούντας" Στυλιανός Παττακός.
Από τον Νικήτα Βενιζέλο που από το 1977 ως και το 1990 είτε με την ΕΔΗΚ, είτε με την επανίδρυση του κόμματος των Φιλελευθέρων ερχόταν τακτικότατα στην Κίσαμο.
Με την επάνοδο του Ειρηναίου πέρασαν πάμπολλοι βουλευτές από την Κίσαμο ... εδώ ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Χάρης Καρατζάς 
Η Μελίνα για να τιμήσει τον Πάλμε και την αλλαγή ονομασίας του ακρωτηρίου της Σπάθας σε ακρωτήρι Ειρήνης...
Τελευταία φωτο μιας και από τους νεότερους ξέρουμε ότι πέρασαν σχεδόν όλοι, Καραμανλής, Σημίτης, Κακλαμάνης, Τσίπρας, Μητσοτάκης Κυριακός, ο Τζανετάκης σαν υπουργός πολιτισμού το 1990....επισκέπτεται το χάλαρο που ήταν τότε το Μουσείο Κισάμου υπό την συνοδεία του Νίκο Κατζουράκη και του Μανώλη Σημαντηράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: