Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ...

Ένα μηχανοκίνητο σκάφος (τύπου γιοτ), με σημαία Ιταλίας, στο οποίο επιβαίνουν περίπου 70 μετανάστες, ανάμεσα τους και παιδιά, Ιρακινής και Κούρδικης καταγωγής, βρίσκεται νότια των Χανίων με μηχανική βλάβη. 
Το σκάφος εντοπίστηκε μετά τις 11 και μισή σήμερα το πρωί, κοντά στο Στόμιο, λίγο έξω από τη Χρυσοσκαλίτισσα.
Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, ενώ το σκάφος έχει μηχανική βλάβη.
Σύμφωνα με πληροφορίες γύρω στους 10-11 μετανάστες, έπεσαν στο νερό και αμέσως άνδρες της Αστυνομίας, τους παρέλαβαν από την ακτή. 
Ωστόσο, για λόγους ασφαλείας, δεν έγινε προσπάθεια να αποβιβαστούν οι υπόλοιποι μετανάστες, οπότε αυτή την ώρα ρυμουλκό τραβάει το σκάφος με σκοπό να το μεταφέρει στην Παλαιόχωρα, όπου αναμένεται να δέσει εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ετοιμότητα είναι και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες. 
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: